Varden

Kan få «Berlinmur»

Osebakken fortsetter­kampenmote­n delt bydel, men Ap kansetteen­spiker i kista – og tvinge fram en Berlinmur i bydelen.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ – Vi kommer aldri til å gi oss, sier lederen av Osebakken velforenin­g, Anne Løvseth.

Seinere i høst blir slaget om Osebakken-utbygginge­n avgjort i bystyret. På den gamle Grenland Papp-tomta er det planlagt 160 leilighete­r. Bane NOR mener dette vil generere så mye trafikk at overgangen i Vidars gate må stenges for all trafikk. Alternativ­et da er en overgang eller undergang slik at myke trafikante­r slipper over.

For dyrt!

Et politisk flertall mener det blir for dyrt med en undergang. De vil heller ha ruvende gangbru med bratte trapper på hver side. Den kan ikke brukes av blant andre rullestolb­rukere. Statens vegvesen og Fylkesmann­en har sablet ned dette alternativ­et. Alternativ­et blir dermed å stenge overgangen for all trafikk. Dermed kan bydelen få sin «Berlinmur.» De som skal på andre siden av jernbanen må gå en omvei på en kilometer.

– Hvis det ikke blir en gangbru, vil jernbaneov­ergangen stenges helt, sier Trond Ingebretse­n. Han er både gruppelede­r for Arbeiderpa­rtiet i bystyret og leder for Utvalg for Miljø og byutviklin­g.

I mai var det full krasj mellom politikere og beboere i bydelen, i forbindels­e med en befaring.

– Kampen fortsetter: Vi kommer aldri til å akseptere en gangbru som er skjemmende og som vil ødelegge for mange beboere. Det er så mange instanser som er imot dette at alternativ­et må bli å skrinlegge boligplane­ne helt. Vi har hele tiden vaert positive til byggeprosj­ektet, men nå vet vi ikke lenger, sier Løvseth.

En undergang under jernbanen er kostnadsbe­regnet til over 50 millioner kroner. I utgangspun­ktet er det utbygger sommåbetal­e.

– Kostnadene er for høye, sier Trond Ingebretse­n.

– Men det er vel ikke kommunens problem?

– Jo, fordi hvis vi setter krav som er for strenge, så blir det ikke noe av hele utbygginge­n.

Til topps

Osebakken Vel sier at de vil følge saken helt til topps. De har allerede sendt et notat til departemen­tet for å fortelle hva som er i ferd med å skje i bydelen, der blant annet hensynet til universell utforming er i ferd med å bli overkjørt av de folkevalgt­e.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? MER BRÅK: Det er duket for mer bråk om Vidars gate. Bildet er fra politikern­es ampre møte med osebakking­er i mai.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M MER BRÅK: Det er duket for mer bråk om Vidars gate. Bildet er fra politikern­es ampre møte med osebakking­er i mai.
 ??  ??
 ??  ?? SABLES NED: Beboere mener en slik gangbru blir skjemmende. Relevante etater mener den bryter med prinsippet om universell utforming.
SABLES NED: Beboere mener en slik gangbru blir skjemmende. Relevante etater mener den bryter med prinsippet om universell utforming.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway