Varden

- Kommer til å bli kaos

Skotfossve­gen skal stenges periodevis i to uker. Nestleder i lokalutval­get, Vidar Berg, reagerer på at det ikke er satt inn gode løsninger for å avvikle trafikken.

- Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

– Det er veldig bra at de sikrer mot ras langs Skotfossve­gen, men det er håpløst at de ikke har lysreguler­ing slik at de jevnlig kan slippe trafikk forbi, sier Nestleder i lokalutval­get på Skotfoss, Vidar Berg.

Den mye omtalte Skotfossve­gen er en viktig vei for innbyggere på Skotfoss. Nå skal Statens vegvesen sikre mot ras langs veien mellom 17. september og 1. oktober.

Frykter kaos

Det gjør at veien periodevis vil vaere stengt i opptil en time mellom 09.00 om morgenen, og fram til 21.00 om kvelden.

Veien vil vaere stengt mellom Kampekaste­t og Grøtsund, noe som gjør at mye av trafikken vil gå over Meierelva mellom Skotfoss og Åfoss, mener Berg.

– Over dammen er det jo bare mulig å kjøre en retning av gangen. Det kommer til å bli et kaos når flere biler skal over samtidig, sier Berg.

Han mener også det bør vaere mulig å lysreguler­e mellom Kampekaste­t og Grøtsund, slik at folk kan komme seg til og fra hjemmene sine.

– Vi blir jo nesten litt sperra inne, og folk må jo til og fra jobb. Så det går ikke at den veien blir stengt opptil en time av gangen uten lys, sier han.

Byggeleder i Statens vegvesen, Arne Åsheim sier det ikke er mulig å slippe trafikk forbi mens rassikring­sarbeidet foregår.

– Det blir rett og slett for trangt når liftene skal holde på i veien, samtidig så kan det rase mens arbeidet pågår, derfor må vi stenge veien i opptil en time av gangen, sier han.

Han sier de vil vaere så effektive som mulig, slik at veien ikke vil bli stengt i for lange perioder.

– Vi vil ha to lifter ute i veiene av gangen, slik at vi får arbeidet så raskt som mulig. Men det er dessverre sånn at da må veien bli stengt. Buss vil bli prioritert og da kan også annen trafikk slippe forbi i det vinduet. Ellers vil vi prøve å slippe trafikk forbi når vi kan, sier han.

Han har forståelse for at folk er avhengig av bil, spesielt til jobb, og sier de vil forsøke så godt de kan å tilrettele­gge deretter.

– Vi vil ikke stenge veien i rushtidene, men på dagtid må folk belage seg på venting, sier han.

Vil ikke lysreguler­e

Berg mener at mange vil velge veien over Meierelva, og at det vil føre til kaos. Men Åsheim sier de ikke har tenkt til å lysreguler­e der.

– Nei, det har vi ikke planer om. Den veien er i utgangspun­ktet ikke ment for mye trafikk, og vi anbefaler folk å bruke Skotfossve­gen, men at de prøver så godt de kan å planlegge kjøringen sin, sier han.

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? KAOS: Nestleder i lokalutval­get på Skotfoss, Vidar Berg frykter det blir kaos når Skotfossve­gen blir stengt.
FOTO: JONAS FOSSING KAOS: Nestleder i lokalutval­get på Skotfoss, Vidar Berg frykter det blir kaos når Skotfossve­gen blir stengt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway