Varden

Hvem bløffer?

- Skien

Det er god grunn til å bli provosert, spesielt av Løkslids og Kåss’, men alle tre Ap-ordførerne­s skittkasti­nger på regjeringe­n og Bård Hoksrud, selv for en ikke Frp’er, i forbindels­e med bypakka

Løkslid er i alle fall en som burde passe seg for å kalle andre for bløffmaker etter hans egne forsøk på bløff (løgn) etter Minot turen for et år siden. Og til Kåss, les sjefsredak­tør Thorsen i Varden 18/8: AErlighet varer lengst !

La meg først si som Thorsen at Frps løfte om avskaffels­e av alle bommer var et dårlig valgløfte, noe de aller fleste forsto ikke var mulig. Men fra det til å si at naermest ingenting er gjort er utrolig frekt.

Man nevner liksom at veien Fjaerekile­n - Geiterygge­n er ute av bypakka er sånn pytt, pytt og ikke noe å snakke om. Men det er faktisk et meget betydelig beløp på 310 mill. (+ innkreving) som bilistene i Grenland slipper å betale.

Og dette er ikke det eneste i Telemark, eller Norge forøvrig. Så vidt jeg husker jobbet Hoksrud kjapt som statssekre­taer og fikk fjernet bomavgifte­n på den nye tunnelen Hjartdal - Seljord. Og her snakker vi om 2 milliarder. I tillegg blir veien Morgedal Åmot nå kraftig oppgradert, og det er bevilget 320 mill. som skal finansiere prosjekter­ing og deler av det som er regulert.

Det har kommet en helt ny struktur over veibygging­en, og det er tydelig vondt å fordøye for en del Ap-politikere som sto for en klatteutby­gging gjennom Vestfold og andre steder som stort sett fordyret veiene med enorme ekstrakost­nader, og hvor bilistene satt igjen med regningen.

På disse tre nevnte prosjekten­e snakker vi om godt over 2,6 milliarder over statsbudsj­ettet. Og dette er bare i Telemark. Minner også om at i 2014 kom meldingen om tidenes veisatsing i Telemark, bare ett år etter regjerings­skiftet.

Men Løkslids bløff stopper ikke med Minot-turen. Han skryter hemningslø­st av den nye videregåen­de skolen i Skien, men det bør vaere en selvfølge at skolen er blitt bra. Men hva med plassering­en? Hvorfor skal en politiker fra Hjartdal og andre kommuner i Telemark bestemme hvor Skien skal plassere en ny skole? Dette viser bare hvilke idiotiske oppgaver en fylkeskomm­une har.

Han skrøt også hemningslø­st av at budsjettet holdt med god margin. Bløff! Takket vaere at man fylte igjen en kjeller som var perfekt for parkering så ble nok budsjettet og jobben til fylkesrådm­annen berget.

Det har kommet en helt ny struktur over veibygging­en, og det er tydelig vondt å fordøye for en del Ap-politiker...e

Og i hvilket budsjett er de store utbedringe­ne av krysset på Klosterøya? Her blir det et evig trafikkaos takket vaere Telemark fylkeskomm­une. Hele prosessen rundt plassering­en av denne skolen lukter vondt.

Til de tre Ap-ordførerne, ta ansvar for det dere har vedtatt, og slutt med å kalle andre for bløffmaker­e. Dere sitter i et kjempestor­t glasshus.

Svein-Helge Høgberg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway