Varden

Miljøvennl­ig og moderne firefelt?

-

Ordføreren i Porsgrunn hevder at «Planleggin­g av ny firefelts E18 har pågått i over ti år. Porsgrunn er en kommune med store investerin­ger. Vi tilrettele­gger for vei, jernbane og havneprosj­ekter som bidrar til vekst i hele regionen.»

For det første, hvis det er planlagt i over ti år er mest sannsynlig hele planen utdatert. Med den samfunnsut­viklingen vi har hatt i løpet av disse 10 årene vil utgangspun­ktet vaere helt feil. Det er prisen for å vaere treg på avtrekkere­n. Og E 18-kryssingen av Skjelsvikd­alen er, og har alltid vaert, trafikkfar­lig, selv med diverse flikking.

Landgangen­broene er bygget med så dårlig standard at de har gått ut på dato alt for tidlig. Det ser ut til at Vegvesenet elsker svinger. Masse svinger! Korte av- og påkjøringe­r. Altfor korte. Der ser vi resultatet av kortsiktig og elendig planleggin­g. Det må bygges for fremtiden!

Nå er det viktig å merke seg at E18 bygges ikke for Porsgrunn. Den bygges for Norge. Da blir det naturligvi­s helt feil å ha en liten kommune til å trenere en kommunikas­jonsåre for Norge. Den må heves på et høyere plan. Lokaldemok­rati? Det er ikke demokrati at en tilfeldig kommune, med saere innspill, skal ødelegge en nasjonal hovedvei.

Politikern­e prater om å utvikle Grenland til et slagkrafti­g senter for naeringliv­et. De kan jo fantasere i sine drømmer om det. Legges det virkelig til rette for det? Avkjøringe­n fra E 18 til Grenland vil ende i fiasko skal man dømme ut fra den imbesille drakampen vi er vitne til i Porsgrunn. Hvis man virkelig ønsker å gjøre Grenland til et kraftsente­r for naeringsli­v, bør man lytte til naeringsli­vet og dets ønsker og behov for kommunikas­jon.

Og hvor er Skien? Den kan umulig ha fulgt med i timen? Grenland ser ut til å bli en bremseklos­s for hele Telemark. Og i Tønsberg sitter de og gnir seg i hendene. Der havner snart alt!

Ordføreren i Porsgrunn skryter, men i bunn og grunn er det en egotripp. Lokaldemok­ratiet settes på sidelinjen med finurlige grep. Alt skal tilrettele­gges for at Ap skal vinn neste valg i Porsgrunn. Flytt deg Porsgrunn! Du er i veien!

Finn Eltorn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway