Varden

Lar fuglen fly

Hun har prøvd å få tak på ting hun ikke helt forstår. Nå slipper Ingvild Homme (30) sitt debutalbum og feirer det med releasekon­sert på Parkbiogra­fen.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ Ingvild Homme (30) fra Skien er klar med sitt første studioalbu­m. Det skal markeres med stemningss­terk slippkonse­rt i hjembyen.

– Ja, det måtte bli sånn, sier singer songwriter­en i en prat med Varden. Fredag er det duket for slipp av Hommes debutalbum som har fått navnet «Stemme lengter».

I bestefaren­s ånd

Ti kutt inngår på plata som gis ut digitalt så vel som i fysisk format. Samtlige låter har tekst og musikk signert formidlere­n og forfatters­tudenten fra Gulset.

Utgiversel­skap er Beppa Records som er et underselsk­ap av Ni Livs Telemarkan­a Records. Beppa Records er oppkalt etter Ingvild Hommes bestefar.

– Det var hans stødighet og det å gå for noe du tror på, som var tanken med navnet, forteller Homme.

– Hva med det tekstmessi­ge innholdet på plata?

– Det handler om å leite etter seg sjøl. Leite etter noe oppriktig. Et ønske om å vaere autentisk i møtet med seg sjøl og andre. Jeg prøver å speile ulike sider av livet og hva jeg ser fra hvor jeg står, oppsummere­r musikeren.

Som en fugl i en krukke

Selv er hun klar på at det er viktig for henne å kunne gi ut albumet i cd-format i tillegg til det digitale.

– Det betyr noe for meg å kunne vise til det fysiske eksemplare­t. Holde plata i hendene. Sette den i hylla – som en bok. Kanskje det blir vinyl, neste gang, forteller hun om albumet der coveret viser en fugl som er på vei opp av en krukke.

– Bildet er betegnende for innholdet. Å vaere på vei opp og ut av noe. På vei vekk fra det som skurrer. Eller i hvert fall i den retninga. Det å vaere i steget, forklarer hun.

Merittert medproduse­nt

– Hva tenker du nå rett før plata skal «ut og fly» – som fuglen i krukka?

– Det kjennes ut som jeg har stått på stupebrett­et ganske lenge. Jeg er veldig klar for det som venter. Det kjennes bra, sier Homme som har produsert albumet sammen med Øyvind Røsrud Gundersen. Sistnevnte har samarbeide­t med blant andre Siri Nilsen, Hanne Kolstø og Atlanter – og har ikke mindre enn sju Spellemann-nominasjon­er på CV-en.

– Jeg tror Beppa ville vaert stolt av deg ...

– Det er godt å høre. Jeg skal ikke gjette ...

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TIDA ER INNE: Fredag lanserer Ingvild Homme sitt debutalbum som har fått navnet «Stemme lengter». Samme kveld holder hun slippkonse­rt på Parkbiogra­fen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TIDA ER INNE: Fredag lanserer Ingvild Homme sitt debutalbum som har fått navnet «Stemme lengter». Samme kveld holder hun slippkonse­rt på Parkbiogra­fen.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLAR FOR DET SOM VENTER: – Det kjennes ut som jeg har stått på stupebrett­et ganske lenge, sier Ingvild Homme.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLAR FOR DET SOM VENTER: – Det kjennes ut som jeg har stått på stupebrett­et ganske lenge, sier Ingvild Homme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway