Varden

Klart for VMkamp på Kjølnes

- Pal.lundholt@varden.no

Lørdag spiller Norges rugbylands­lag VMkvalifis­eringskamp mot Tyskland på Kjølnes Stadion. Arrangøren­e håper på folkefest.

– Vi er jo litt spent på interessen. Vi har ikke den fjernest anelse på hvor mange som kommer, men det har vaert relativt god respons på sosiale medier, som for eksempel Facebook, så vi håper det kommer en god del tilskuere, sier Karl-Fredrik Velle, som er teknisk arrangør for kampen.

I den norske landslagst­roppen er det tre lokale spillere, som til daglig spiller for Porsgrunn Pirates: Kevin Båtnes, Chris Stalsberg og Nils Kristian Holte.

Vinner Norge med 14 poeng eller mer er laget videre til neste kvalifiser­ingsrunde. Muligheten­e for at det skjer bør vaere gode. Norge, som per i dag er rangert som det 19. beste laget i verden, slo Polen hele 76–0 i en treningska­mp i Stavanger 1. september. Samme dag tapte Tyskland med 38–22 for Nederland.

– Norge er bedre enn noen gang, så vi er optimister, sier Velle.

Men det er ikke bare rugby som står på menyen når det inviteres til VM-kamp på Kjølnes.

– Det blir litt av hvert. Det blir et arrangemen­t for hele familien. Blant annet vil Pors Pride Cheerleadi­ng stå for litt underholdn­ing, sier Velle.

▶ Pål Lundsholt

 ??  ?? GODE: Norge vant 76–0 over Polen i forrige kamp og bør ha gode muligheter mot Tyskland lørdag.
GODE: Norge vant 76–0 over Polen i forrige kamp og bør ha gode muligheter mot Tyskland lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway