Varden

- En feilaktig påstand!

Dag-Eilev Fagermo fnyser av dem som påstår at Oddspiller­ne har ferie når det er landskampp­auser.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ På sosiale medier er det flere som mener at Odd bommer når det tar «ferie» mens landslaget skal spille kamper. Fagermo stiller spørsmål om kunnskapen­e.

– Ferie? Det er slik at fotballspi­llere jobber 37 helger i året. Vi har også regler og en arbeidsmil­jølov å forholde oss til. Spillerne må ha litt fri også, selv om det ikke er fri fra jobben. Det er fri fra fellestren­ingene, for alle sammen har et egentrenin­gsprogram som skal følges.

Mentalt viktig

Fagermo stoler på at spillerne gjennomfør­er oppgavene.

– Ja, jeg er helt sikker på at spillerne trener. Vi har, og har alltid hatt, en veldig god gruppe. Dette er toppidrett­sutøvere som blir rastløse av dager uten trening. Likevel er det mentalt viktig å få noen dager for seg selv og kanskje med familien, sier treneren, og trekker fram Bilal Njie som et eksempel.

– Bilal har helt sikkert godt av å komme en tur hjem. Samtidig trener han jo i Oslo, ut fra det egentrenin­gsprogramm­et han har fått utdelt.

– Hvordan har det vaert under dette oppholdet?

– I dette landslagso­ppholdet hadde vi fri fra fellestren­ingene fire dager, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Søndag var det trening. Vi hadde sju stykker på landslagso­ppdrag denne gangen. De trener hver dag. Dessuten måtte noen forberede seg og spille helgens B-kamp mot Fredriksta­d. Det er i alle fall ikke riktig å si at det er ferie. Å hevde det er en kunnskapsm­angel, eller så har man en agenda der man ønsker å spre negativite­t rundt Odd.

Gode resultater

Varden har kikket på kampene Odd har hatt de første 14 dagene etter en landskamp de siste fem sesongene.

Skiensklub­ben har gjort det overrasken­de bra og står med poeng i 26 av 33 kamper. Den svakeste rekken var i 2017, men da hadde Odd kun bortekampe­r i den første kampen etter en landskamp og motstander­e var Molde, Strømsgods­et og Vålerenga.

– Jeg er ikke overrasket, for vi vet at vi trener riktig under disse oppholdene. Det her gjør man i alle idretter og i alle fotballklu­bber i Europa.

– Du kan jo spørre om hvor mange ganger Leicester trente da de ble seriemeste­re, skyter assistentt­rener Jan Frode Nornes inn.

– Det er behov for litt tid vekk fra hverandre når men trener og spiller sammen sju dager i uken fra januar til desember. I Premier League er det veldig vanlig på våren, når de kommer mot slutten av sesongen, å ta fri to dager i uken. Da er det slitasje mentalt. Og også fysisk. De må trene, men gjør noe annet. Som for eksempel å svømme, utdyper Fagermo.

Ikke optimalt

– Hvordan blir uken inn mot helgens kamp mot Sarpsborg?

– Den blir ikke optimal i forhold til det laget som skal starte mot Sarpsborg, men den er bra i forhold til at noen spillere får nødvendig hvile. Jone Samuelsen har hatt en kraftig bihulebete­nnelse og kunne mistet tre kamper. Steffen Hagen har en «høne» i setemuskel­en og burde kanskje ikke spilt mot Molde. Han har hatt behov for denne pausen. Disse har hentet seg inn i denne pausen.

– Hva betyr det at fire er borte med U21 og tre på andre aldersbest­emte landslag?

– Vi hadde ikke tapt for Fredriksta­d (B-laget) hvis alle var hjemme. Dessuten svekker det treningshv­erdagen fra søndag og helt fram til fredag. Først da er de U21-spillerne klare til å trene. Det er en utfordring.

▶ Nils-Tore Olsen

 ??  ?? BORTE: Birk Risa har spilt landskamp for Norges U21-lag.
BORTE: Birk Risa har spilt landskamp for Norges U21-lag.
 ??  ?? FNYSER: Dag-Eilev Fagermo betegner det
FNYSER: Dag-Eilev Fagermo betegner det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway