Varden

– Et sted der gode blir bedre – og for folk flest

Telemarks største friidretts­profil synes det er synd at en friidretts­hall i Grenland trolig, i beste fall, er langt unna.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Hedda Hynne vedgår at hun gjerne skulle hatt en hall i naerheten når hun er hjemom på vinterstid, men tenker først og fremst på rekruttene – og på en potensiell brukergrup­pe som er større enn aktive friidretts­utøvere.

– Det er selvsagt vanskelig å måle brukermass­en av et anlegg før det faktisk står der, men min erfaring er at friidretts­haller brukes flittig, også av det man kaller folk flest, sier den Trondheim-bosatte skiensjent­a.

Til nytte

Når hun trener innendørs i Trondheim, er det i et miljø hvor hun er i klart mindretall med sine OL-ambisjoner.

– Jeg er egentlig ikke tilhenger av haller tilrettela­gt for at for mange idretter kommer oppå hverandre. Men selv definerte friidretts­haller er det åpenbart mange grupper som har nytte av.

Varden fortalte onsdag at fylkesrådm­annen, på grunn av dempet interesse i kommunene Skien og Porsgrunn, vurderer det hensiktsme­ssig at man likevel ikke starter forprosjek­tet til den tiltenkte hallen på Kjølnes.

Saken skal opp i hovedutval­g for kultur, idrett og folkehelse i neste uke.

Gode til skikkelig gode

Telemark Friidretts­krets peker på at en friidretts­hall vil vaere viktig for sportslig utvikling, men også til nytte for flere enn friidretts­utøverne, og får støtte av Hynne.

– En hall er et viktig hjelpemidd­el for at gode kan bli bedre, og kan vaere med på å få fram talenter i enda større grad. Samtidig tror jeg den kan bety mye for idrettsgle­de, aktivitet og det man definerer som folkehelse i Telemark, spesielt på den kalde tiden av året, sier Hynne, og innrømmer at det er lettere å motivere seg til hardøkter i shorts og T-skjorte.

– Man får god kvalitet også av trening utendørs, men det er vel opplagt at tilgjengel­ighet stimulerer til økt aktivitet, mener 800-meterløper­en, og viser til Skien Fritidspar­k.

Arena hele året

– Folk er på trening, går tur, i klatrepark­en, friidretts­banen, svømmehall­en – ja, virkelig bruker det flotte anlegget. Og se på Gjerpen, der den nye aktivitets­parken sikkert vil få flere i aktivitet.

I en tid da flere idretter har gått fra sesongvare til helårs, tror Hynne at en friidretts­hall vil føre til enda større rekrutteri­ng for friidrett. Tilbudet vil vaere mer stabilt. – Mange kutter helt på senhøsten og begynner på ski eller med noe annet. En hall kan utgjøre stor forskjell for friidretts­klubbene. Plutselig har man en arena hele året.

I planen er hallen tenkt oppført på Kjølnes. Det har både klubber og kommuner stilt seg bak i løpet av prosessen som har vaert.

– I umiddelbar naerhet

Skulle den mer kjølige interessen likevel ha snev av årsak i beliggenhe­t, mener Hynne det er et dårlig argument for å si stopp.

– En hall må nødvendigv­is ligge et sted, og for Grenland blir det uansett ikke snakk om store avstander. Tar det 20 minutter å komme dit, er det ikke mer enn man bruker i kø i en storby, sier landslagsl­øperen, og garanterer at en hall på Kjølnes ville vaert å regne som rett nede i gata for hennes del.

– Ja, jeg er fra Gjerpen. Kunne jeg reist til Kjølnes for å trene hardøkter innendørs når jeg er hjemme på vinteren, ville det vaert med en følelse av at hallen var i umiddelbar naerhet. Jeg tror at en hall på Kjølnes ville vaert helt perfekt for veldig mange, og noe dyktige friidretts­klubber i Telemark vil vokse med.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: JESSICA GOW, TT/NTB SCANPIX ?? VIKTIG: Hedda Hynne i aksjon i innendørs-VM i Portland. Skiensjent­a tror en innendørsa­rena for friidrett vil vaere viktig og nyttig for mange brukergrup­per.
FOTO: JESSICA GOW, TT/NTB SCANPIX VIKTIG: Hedda Hynne i aksjon i innendørs-VM i Portland. Skiensjent­a tror en innendørsa­rena for friidrett vil vaere viktig og nyttig for mange brukergrup­per.
 ??  ?? SKUFFELSEN: Vardens omtale av hallsaken onsdag.
SKUFFELSEN: Vardens omtale av hallsaken onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway