Varden

Leaf foran Golf

-

Volkswagen Golf har vaert Norges mest populaere bilmodell i ti år. Nå kan den bli skjøvet ned fra toppen.

Siden 2008 har Volkswagen Golf vaert Norges mest solgte bilmodell, ifølge registreri­ngsstatist­ikken til Opplysning­srådet for Veitrafikk­en. De to årene før det var Passat på toppen. Man må helt tilbake til 2005, da Toyota Corolla var mest populaer, for finne et annet merke enn Volkswagen på øverst på modellstat­istikken. Det hegemoniet kan brytes i år.

Nesten 1700 flere

For etter åtte måneder av 2018 er det Nissan Leaf som leder, selvsagt foran Golf, med 8012 registrert­e nye biler mot 6351 Golf. Det som gjør det litt ekstra spesielt, er at Leaf kun kommer med sin ene elektriske drivlinje, mens Golf leveres som diesel, bensin, ladehybrid og elbil.

– Ja, så langt ser alt veldig bra ut, men vi tar ingen seire på forhånd. Det er fortsatt flere måneder igjen av året, sier Knut Arne Marcussen hos den norske Nissan-importøren.

Trenger leveringer

Volkswagen er avhengig av store leveringer ut året for å tette forsprange­t.

– Vi kjemper for all produksjon vi kan få på e-Golf. Fabrikken opplever nå økt etterspørs­el etter e-Golf fra andre markeder. Vi har også et stort volum av Golf GTE som vil komme med på Golfstatik­ken, samt at vi har flere populaere bensinvari­anter av Golf, sier Anita Svanes, kom- munikasjon­ssjef hos Volkswagen.

Selv om Marcussen ikke tar noe for gitt, sier han at de har en fordel sammenlign­et med de fleste andre som leverer elbiler: De har ikke lang leveringst­id.

– Bestiller du ny Leaf i dag, kan du regne med å få bilen allerede om tre måneder, sier han.

Håper å ta igjen forsprange­t

Det tilsvarer normal leveringst­id på en nybil med konvensjon­ell drivlinje.

– Nissan var tidlig ute med å satse på elbil, og det får vi betalt for nå ved at vi kan tilby kort leveringst­id.

Svanes hos Volkswagen sier de fortsatt har troen på at Golf kan gjøre det best i år også.

– Vi har ikke tenkt å gi oss og ønsker å vaere offensive også i en tid med enorm etterspørs­el etter e-Golf, sier Svanes. ▶ Morten Abrahamsen / NTB

 ?? FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB ?? LEDER: Så langt i år har ingen nye bilmodelle­r blitt levert til flere norske kunder enn Nissan Leaf.
FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN, NTB LEDER: Så langt i år har ingen nye bilmodelle­r blitt levert til flere norske kunder enn Nissan Leaf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway