Varden

Karin Follerås har gått bort

Den mangeårige Notodden-politikere­n døde søndag morgen.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Den markante Høyre-politikere­n og samfunnsde­battanten Karin Follerås døde søndag etter lang tids sykdom. Follerås sovnet stille inn med sine naermeste rundt seg.

Et helt yrkesliv i kommunen

Karin Follerås, som fylte 79 år i august, arbeidet i Notodden kommune i 31 år fram til hun gikk av med pensjon ved de fylte 67. Follerås hadde en rekke ulike arbeidsopp­gaver i sine mange år som kommuneans­att, blant annet som rådgiver ved PPT-kontoret, rektor for voksenoppl­aeringen og som opplaering­sleder for de kommuneans­atte. Samtidig var hun en engasjert samfunnsde­battant og represente­rte i mange år Høyre både i kommunesty­ret og formannska­pet.

Satte farge på byen

Follerås var også med på å dra i gang Anna Støttesent­er – et hjelpesent­er for kvinner og barn – på Notodden og bidro i seinere år også til å sette farge på byen med etablering­en av Pusetorget i Notodden sentrum. For dette arbeidet ble Follerås og resten av pusekomite­en hedret med Notodden kommunes kulturpris.

Åpen om sykdommen

Karin Follerås har i mange år slitt med kreftsykdo­m, noe hun også har vaert åpen om. Den første kreftdiagn­osen fikk hun allerede i 1994. I et seinere intervju i Varden sa hun følgende om hvordan sykdommen påvirket hennes holdning til livet:

«Jeg laerte at det viktigste er dagen i dag og ga meg selv det løftet at jeg ikke lenger skulle ta noen ting for gitt dersom jeg kom meg gjennom kampen. Dette løftet har jeg holdt. Hver morgen går jeg ut på verandaen og hilser naturen med takk for en ny dag. Sånn kommer jeg til å fortsette til verdens ende. Dagen i dag, ja. Det er nå jeg har’n,»

Karin Follerås bisettes i Notodden kirke tirsdag 18. september.

▶ Andreas Soltvedt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway