Varden

Audition for løver og hekser

Telemark barneog ungdomstea­ter setter opp «Narnia» i vinter. Nå er det audition for alle som vil vaere med til det magiske eventyrlan­det.

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

▶ Det blir åpen audition for alle som har lyst når Telemark barne- og ungdomstea­ter skal besette 25 roller til forestilli­ngen «Narnia – Løven, heksa og klesskapet».

– Alle som vil vaere med må på audition, og den er åpen for alle, ikke bare dem som har vaert med før. Vi er et teater for 10-18-åringer, men har hatt med ungdommer på 20 år også, sier Anne Mette Snøaas.

Påmeldings­frist er fredag denne uka. Deretter blir det audition både i Skien og i Bø i månedsskif­tet september/oktober.

Narnia-bøkene ble skrevet 1950–56 av den britiske forfattere­n Clive Staples Lewis. De handler om noen barn som tilfeldigv­is oppdager en magisk og hemmelig verden, gjennom ulike portaler fra vår egen verden.

Man kan godt kalle bøkene fantasylit­teratur, men de har samtidig et religiøst alvor med den snille og kloke løven Aslan, som har en Kristus-rolle og dør soningsdød, for senere å gjenoppstå.

Telemark barne- og ungdomstea­ter er kjent for å holde høyt nivå. De unge skuespille­rne kommer reisende fra hele fylket, og Snøaas forteller at foreldrene også må regne med å bidra.

Teateret har hentet inn profesjone­lle kunstneris­ke krefter til å løfte ungdommene. Jannicke Abrahamsen er koreograf, Espen Gundersen er kapellmest­er og Maja Foss Five er instruktør. Torbjørn Tungesvik ▶

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? ROCKEULVEN: Våren 2018 satte barneteate­ret opp «Rockeulven». 27. april 2019 blir det premiere på «Narnia».
FOTO: FREDRIK NORDAHL ROCKEULVEN: Våren 2018 satte barneteate­ret opp «Rockeulven». 27. april 2019 blir det premiere på «Narnia».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway