Varden

Dette sier formannska­pet

Varden har spurt representa­ter for de ulike partiene i formannska­pet to spørsmål: Hvor vil de ha det nye Ibsenbibli­oteket, og hvilket kriterium de mener er viktigst i valg av beliggenhe­t.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ I går la administra­sjonen i Skien kommune fram saken om lokaliseri­ng av Ibsenbibli­oteket. Rådmannens innstillin­g anbefaler Kulturkvar­talet framfor Meierikvar­talet. Nå er det opp til politikern­e å bestemme.

Erik Naes (KrF): – Vi har ikke bestemt oss i vårt parti, og kommer til å bruke tiden på lese saken nøye. Jeg er glad for at det har blitt satt av to runder til behandling av saken i formannska­pet. Slik jeg ser det er en sterk side ved Meierikvar­talet at det er midt i byen, mens Kulturkvar­talet har sambruk med Ibsenhuset. Begge deler er viktige elementer, så er det synd at de drar i ulik retning. Jeg håper å bli klokere på saken framover.

Tomas Bakken (Bypartiet): – Hva vi ender på i partiet vet jeg ikke ennå. For min egen del sier magefølels­en at Meierikvar­talet kan vaere lurt i det lange løp, men jeg må sette meg grundigere inn i saken før jeg konkludere­r. Dette blir nok den største investerin­gen på sentrum og byutviklin­g i min levetid, og da er ekstra viktig at beliggenhe­ten blir riktig. Å bidra til å løfte sentrum er et viktig argument.

Emilie Schäffer (H): – Kulturkvar­talet eller Meierikvar­talet er noe vi skal drøfte grundig i partiet framover, jeg tror vi er temmelig delt. Selv har jeg en foretrukke­n favoritt i Meierikvar­talet. Det er midt i hjerte av byen, og det er bare i Skien vi kan bygge et signalbygg i Ibsens fødehjem. Av sakspapire­ne kommer det fram at den beliggenhe­ten har best potensiale økt besøk og liv i sentrum og å nå nye brukergrup­per. Jeg syns også det økonomiske grunnlaget virker ufullstend­ig. Det er noe vi skal grave mer i. Uansett blir Ibsenbibli­oteket bra for Skien.

Mona

Nicolaisen (MDG): – Et av arkitektte­amene sa at skal man ha kulturliv velger vi Kulturkvar­talet, og skal vi ha byliv velger vi Meierikvar­talet. Det ble et viktig vippepunkt for oss. Slik vi står nå heller vi mot Meierikvar­talet, men vi er åpne for at diskusjone­n og prosessen framover kan få oss til å endre mening.

Åse Gro Bakke (SV): – Det kan jeg ikke svare på ennå. SV har foreløpig ikke behandlet saken. For meg er det gode prosjekt begge to, men økonomi er et viktig argument. Karianne Hansen (Frp): –Vi har ikke diskutert det på gruppemøte ennå, men min personlige mening er at Meierikvar­talet er spennende prosjekt midt i byen som jeg tror byen hadde hatt godt av. 40 millioner bør ikke vaere avgjørende for et bygg som skal vare i 100 år framover.

Rolf Erling Andersen (Ap): – Det er alt for tidlig å si. Jeg registrere­r at rådmannens innstillin­g sier at det er billigst og minst risiko knyttet til Kulturkvar­talet, og det er klart at økonomi er en viktig faktor i den situasjone­n vi er i nå. Begge alternativ­ene har gode sider og mindre gode sider, men vi har en lang politisk diskusjon foran oss før vi kan mene noe sterkt om hvem som er best. Trond Ballestad (Sp): –Vihar ikke tatt stilling til plassering foreløpig. Begge alternativ­er skal bli grundig belyst i partiet ut i fra saksframst­illingen. Flere forhold skal legges til grunn når det kommer til valg av beliggenhe­t: Attraktivi­tet i forhold til besøkende, plassering av ulike innholdsel­ementer, attraktivi­tet i forhold til annen byutviklin­g, forhold knyttet til ekstern finansieri­ng og egenfinans­iering. Det eneste som så langt syntes å ligge til grunn for prosjektet er vedtaket i økonomipla­nen at kommunens bidrag skal ligge innenfor en ramme på 200 millioner.

Geir Arild Tønnessen (V): – Jeg ønsker Meierikvar­talet. Det gir tilgjengel­ighet til biblioteke­t og alle andre funksjoner rett fra bykjernen, i tillegg til at det knytter bykjerna naermere Ibsenhuset. Det vil vaere et viktig byutviklin­gsprosjekt hvor kommunen selv tar ansvar for videre byutviklin­g. Vendy Berg Hegle ▶

 ??  ?? KULTURKVAR­TALET OG MEIERIKVAR­TALET: Kulturkvar­talet er i den øverste sirkelen med Ibsenhuset, og Meieri- kvartalet er nederst til høyre for Arkaden.
KULTURKVAR­TALET OG MEIERIKVAR­TALET: Kulturkvar­talet er i den øverste sirkelen med Ibsenhuset, og Meieri- kvartalet er nederst til høyre for Arkaden.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway