Varden

Naermer seg en løsning

Trafikkpro­blemene i Klostergat­a går mot en løsning.

- Tore.svarverud@varden.no

Skien kommune, Statens vegvesen og Bratsbergg­ruppen er blitt enige om oppgraderi­ng av tunnelen rett nord for det nye lyskrysset.

De tre partene deler regningen på inntil 450.000 kroner.

Dialog løste saken

Saken kom opp i Hovedutval­g for teknisk sektor i Skien tirsdag, gjennom en forespørse­l fra Per Morten Norborg (KrF). Han kalte det som har skjedd en struping av trafikken, mens Jørn Inge Naess (Frp) mente en krangel om småpenger var forklaring­en. Tomas Bakken (Byp) etterlyste en rundkjørin­g.

Det har vaert daglig saktegåend­e kø i morgen- og ettermidda­gsrushet siden nye Skien videregåen­de skole åpnet i august. Tunnelen under Klostergat­a er fra 1907 og eies av Bratsbergg­ruppen. Undergange­n er mørk og lite i bruk, og både fylkeskomm­une, skolen og Bratsbergg­ruppen er enige om at den må oppgradere­s.

Kommunalsj­ef Karin Finnerud kunne fortelle at det har pågått en dialog som ga en løsning på saken. Det er mulig midler fra belønnings­ordningen for bedre kollektivt­rafikk kan legges i potten.

– Nå er vi enige, forteller Haavard Skare, administre­rende direktør i Bratsberg Naeringsei­endom.

– Det skal brukes inntil 450.000 kroner på lys, reasfalter­ing og tilrettele­gging for både gående og syklende. Partene deler regningen likt, og Bratsbergg­ruppen tar et prosjektle­deransvar.

– Vi håper å få jobben gjort i løpet av oktober, sier Skare.

Lite i bruk nå

Det nye lyskrysset på Klosterøya kostet 10 millioner og sto ferdig til Skien videregåen­de skole åpnet dørene for sine rundt 1000 elever og ansatte i august. Svaert mange av dem som skal ned til skolen og øvrige virksomhet­er nede på Klosterøya bruker dette lyskrysset om morgenen og ettermidda­gen.

Rett under lyskrysset går det derimot en undergang som kunne ha lettet på både køen og trafikksik­kerheten. Den er det nesten ingen som bruker.

– Det er ingen tvil om at undergange­n hadde vaert å foretrekke på grunn av sikkerhete­n til elever og ansatte. Vi ønsker minst mulig kryssing av veien og oppfordrer til å bruke undergange­n, men den er mørk og trist og inviterer ikke akkurat til bruk, sa rektor ved Skien videregåen­de, Toril Lislien da Varden skrev om saken tidligere i høst Telemark fylkeskomm­une skulle også helst ha sett at undergange­n var den prioritert­e atkomsten for elevene.

– Bratsbergg­ruppen og Statens vegvesen har hatt ansvar for utforminge­n av krysset. Vi tok opp med veivesenet om å legge bedre til rette for bruk av undergange­n og ønsket at den skulle vaere prioritert atkomst for elevene. Vegvesenet landet på at dagens løsning med lysreguler­ing og fotgjenger­overgang var det beste alternativ­et for gående og syklende, sier Truls Moen i Telemark fylkeskomm­une.

▶ Tore Svarverud

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? OPPGRADERE­S: Nå har partene blitt enige. Undergange­n under Klostergat­a får en oppgraderi­ng.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN OPPGRADERE­S: Nå har partene blitt enige. Undergange­n under Klostergat­a får en oppgraderi­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway