Varden

Jeger skadd i skyteulykk­e

- Birte.ulveseth@varden.no

Onsdag kveld fikk politiet melding om en skyteulykk­e i Rauland. Området der ulykken har skjedd har dårlig dekning, og politiet hadde problemer med å få kommuniser­t med jaktlaget.

Ulykken har skjedd på fjellet i Rauland. Det er bratt terreng og ingen bilvei fram til stedet der den skadde jegeren befinner seg.

Hvor alvorlig skadd jegeren er, var ikke kjent da Varden gikk i trykken i går kveld. Det er heller ikke opplyst hvor jegeren kommer fra.

Jegeren skal ha mistet mye blod, men er i live. Noe over halv ti i går kveld fortalte politiet at hjelpemann­skaper jobber på spreng for å komme fram til mannen, men vaeret er elendig slik at ingen helikoptre kan bistå.

Skadestede­t er ca. 4 kilometer fra naermeste grusvei, i et ulendt og bratt terreng. En jeger skal komme hjelpemann­skapene i møte og lede dem til riktig sted.

Luftambula­nse ble rekvirert, men kunne ikke lande på skadestede­t på grunn av uvaer. En Sea King ble så rekvirert, men heller ikke den kan fly i det svaert dårlige vaeret.

Til fots

Politimann­skaper og helseperso­nell måtte derfor ta seg inn til den skadde jegeren på fjellet til fots.

Ulykken har skjedd i naerheten av Bitdalsvat­net. Dette vannet ligger på fjellet mellom Arabygdi og Møsvatn.

– Det er veldig dårlig dekning i området der ulykken har skjedd. Vi ble kontaktet av en mann i jaktlaget som fikk varslet ulykken via jaktradio, sa operasjons­leder André Kråkenes hos Sør-Øst politidist­rikt til Varden i går kveld.

Røde Kors

Røde Kors Telemark har sendt ut tre lokalforen­inger.

– Mannskaper fra Tokke, Rjukan og Tinn Røde Kors har blitt kalt ut til stedet, sier kommunikas­jonsrådgiv­er, Bjørn Runar Foss Sodeland. Vinje og Haukeli Røde Kors er og kalt ut. I alt er det sendt ut 18 mannskaper fra Røde Kors. De bistår også med fire ATV-er og en båt. ▶ Birte Ulveseth

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway