Varden

Kan spare 40 millioner

Kommunen kan spare nesten 40 millioner kroer på å bygge en flytebru, i stedet for en vanlig gang- og sykkelbru over Porsgrunns­elva.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Anslaget er gjort av Telebrygge­n, der blant andre Hallgeir Skogen ivrer for løsningen. – Våre beregninge­r tilsier 60 millioner, opplyser Hallgeir Skogen i Telebrygge­n.

Laber interesse

Kommunens politikere har imidlertid vist laber interesse for løsningen og følger rådmannens forslag som gir grønt lys for en prislapp på inntil 96 millioner for en ruvende løftebru eller en svingbru.

Nå kan båten ha gått, hvis ikke 96-millioners brua blir så dyr at politikern­e må ty til plan B.Hallgeir Skogen, arkitekt Gunnar Dale og ingeniør Jimmie Jacobsen har tidligere vaert i møte med kommunetop­per om forslaget.

– Vi opplevde at interessen var der, men siden har vi ikke hørt noe, sier Jimmie Jacobsen.

Politikern­e har satset på brubygging på peler, fra Moldhaugen til Reynoldspa­rken.

Jacobsen mener en flytebru ville vaert både bedre og billigere. I tillegg anbefaler han å la den gå en god del lenger oppe, slik at den i stedet lander ved Franke-bygget på Osebakken.

Midt mellom

– Det ville vaert nesten midt mellom Frednesbru­a og Porsgrunns­brua, sier han.

– Hvis de greide det på 1800-tallet, så er det selvsagt mulig i dag også, sier Jimmy Jacobsen og viser fram et bilde av den gamle Porsgrunns­brua. Det var en bru som sto delvis på pongtonger. Den ble bygd i 1891, og avløste ferjetrafi­kken. Brua ble offer for bybrannen i 1905. Da ble det bygd en ny. Dagens porsgrunns­bru ble åpnet for 61 år siden.

Telebrygge­n vil vaere i stand til å realisere en flytebru, som de mener kan spare skattebeta­lerne for store beløp.

– Hvis kommunen likevel skulle gå for denne løsningen, fordi den andre ikke er mulig å gjennomfør­e, vil det selvsagt bli sendt ut på anbud. Da vil Telebrygge­n vaere i stand til å løse en slik oppgave, sier Jimmie Jacobsen

Flytebrua har en klaffe som kan åpnes sidelengs for å slippe gjennom store båter.

Inn ved land, på Vestsida, er det tegnet en forhøyning slik at vanlige, små fritidsbåt­er kan tøffe uhindret opp og ned Porsgrunns­elva.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? PORSGRUNNS­BRUA: Jimmie Jacobsen viser fram et bilde av den gamle Porsgrunns­brua som delvis var en flytebru. Han mener en flytebru vil vaere den beste og billigste løsningen også for en flytebru i elva.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M PORSGRUNNS­BRUA: Jimmie Jacobsen viser fram et bilde av den gamle Porsgrunns­brua som delvis var en flytebru. Han mener en flytebru vil vaere den beste og billigste løsningen også for en flytebru i elva.
 ??  ?? FLYTEBRU: Slik kan en flytebru bli seende ut.
FLYTEBRU: Slik kan en flytebru bli seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway