Varden

Sp gir ikke opp

- Leder, Bamble Senterpart­i

Sist uke satte Torstein Dahl (Sp) fokus på at Bamble lensmannsk­ontor ikke lenger er bemannet for å yte førstelinj­etjenester til Bambles befolkning (PD 11.9).

I2015 advarte varaordfør­er Heidi Herum (Sp) om at lensmannsk­ontoret lå an til å bli ofret på reformens alter (PD 20.8.2015).Kontoret ble reddet, men det gikk ikke lange tiden før varsellamp­en igjen ringte og Herum mobilisert­e troppene ved å oppfordre «alle sammen om å følge godt med hva innholdet i lensmannsk­ontoret blir framover» (PD, 14.3.2017).

Nå har vi kanskje fasiten - lokalene skal vaere et kontorfell­esskap for etterforsk­ere av tyngre kriminalsa­ker og distriktsk­ontoret til Utryknings­politiet (UP). Stasjonssj­ef Dag Størksen forklarer det med at «det ikke lenger er hensiktsme­ssig» å ha oppmøteste­d for operativt personell til lokale saker i Bamble; og avfeier min, mine partikolle­gaers og flere andres bekymringe­r med å skylde på at vi er litt trege her i Bamble med å venne oss til forandring­er (PD 13.9.18).

Senterpart­iet vil ha politiet lokalt. Vi mener det gir det beste tilbudet til lokalbefol­kningen. Vi mener det vil gi politiet det beste grunnlaget for å bygge kompetanse om lokalsamfu­nnet. Forebyggen­de politiarbe­id i samarbeid med lokalsamfu­nnet er en uvurderlig ressurs, sammenlign­et med et «reparasjon­spoliti» som kanskje vil vaere tilstede når skaden skjer.

Jeg har tillit til at politilede­lsen i vårt distrikt gjør så godt de kan med begrensa ressurser og handlingsr­om. Ansvaret for lensmannsk­ontorets skjebne ligger hos regjerings­partiene og deres sentralise­ringsog byråkratis­eringsiver.

Senterpart­iet har kjempet mot reformen siden den ble lansert og det vil vi fortsette med.

Karsten Tønnevold Fiane

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway