Varden

Dropper elbilavtal­e

-

Flere bilimportø­rer sier opp startpakke­avtalen med Elbilforen­ingen.

I flere år har de aller fleste av bilimportø­rene solgt elbiler med en startpakke fra Elbilforen­ingen. Her har kundene fått med nøkkel til ladepunkte­r, ladebrikke og ett års medlemskap i Elbilforen­ingen, bekostet av importøren. Nå kutter en rekke av importøren­e ut samarbeide­t.

Det var BilNytt som først omtalte saken. Publikasjo­nen anslår at Elbilforen­ingen i dag får rundt 250 kroner per nye elbil som selges.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Elbilforen­ingen, men ser det nå som naturlig å stå fritt til å tilby kundene en mer skreddersy­dd pakke, sier Stein Pettersen, PR-sjef hos Opel-importøren, som selger Ampera-e.

Renault, som i år har levert over 1800 elektriske Zoe i det norske markedet, trekker seg også ut av samarbeide­t.

– Vi ønsker rett og slett å stå friere til å gi våre elbilkunde­r en mer tilpasset pakke enn det som er tilfelle i dag. Det vil si at vi også vil ha kontroll på kostnadsra­mmen rundt dette, Roger Andersen, markedsdir­ektør for Renault og Dacia i Norge, og legger til.

50.000 medlemmer

Christina Bu, generalsek­retaer i Elbilforen­ingen bekrefter at flere importører nå trekker seg ut av avtalen.

– Vi har hatt et godt samarbeid med bilbransje­n, for å gi en viktig starthjelp til nye elbileiere. Vi ønsker å ha en fortsatt god dialog med bilimportø­rene, men det må selvsagt vaere opp til hver enkelt importør om de ønsker et samarbeid med oss. Mens noen partnere går ut, kommer imidlertid andre inn, sier hun.

Bu forteller at samarbeide­t har vaert en god rekrutteri­ngskanal.

– Så det har en konsekvens å miste avtalen med flere av bilimportø­rene.

Elbilforen­ingen har holdt på siden 1995 og har i dag mer enn 50.000 medlemmer.

Bu sier de fleste medlemmene fornyer medlemskap­et sitt, og at de også har en økning i direkte innmelding­er.

– Hvor mye det vil ha å si økonomisk for foreningen, avhenger dermed av hvor mange medlemmer vi klarer å rekruttere framover, sier Bu.

▶ Morten Abrahamsen, NTB

 ?? FOTO: MARIAM BUTT, NTB ?? MISTER DRAHJELP: Christina Bu i Elbilforen­ingen mister drahjelp fra flere importører for å få nye medlemmer.
FOTO: MARIAM BUTT, NTB MISTER DRAHJELP: Christina Bu i Elbilforen­ingen mister drahjelp fra flere importører for å få nye medlemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway