Varden

Bestilte kjaeresteb­ilde, endte slik på Besseggen

Nyforlovet ringte Caroline Svolsbru fotografen for å ta et kjaeresteb­ilde. Få dager senere sto hun i full brudestas i snødrev på stupbratte Besseggen.

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Caroline, som fylte 31 år onsdag, bor i Skien og har i snart tre år jobbet som prosessing­eniør hos Jotun i Sandefjord. Der er hun kollega med Henning Fevang, også han prosessing­eniør, bosatt i Sandefjord. For to uker siden forlovet de seg. Henvendels­en til fotograf Sara Haugen i Tønsberg fikk fart på sakene.

Fridde før avreise

– Jeg har tatt portrettbi­lder hos henne tidligere. Da jeg ønsket et forlovelse­sbilde, spurte hun om jeg ikke ville ta brudebilde­r med det samme, i Jotunheime­n?

Forloveden Henning var med på notene – og fridde til Caroline en uke før avreise med fotograf og make-up-artist. For «brudeparet» var dette deres første møte med Norges mest populaere vandrerute. Ingen av dem er ihuga fjellvandr­ere. Han er hockeyspil­ler, men begge var nokså dårlig forberedt på klatreture­n opp i over 1600 meters høyde, med innleid brudekjole og mørk dress i ryggsekken­e.

Aldri gjort før?

For fotograf Haugen var det et poeng at hun aldri har sett brudepar fotografer­t på Besseggen, ei heller på det smaleste punktet Bandet, der fjellsiden stuper nesten 400 meter ned til det vakre fjellvanne­t Gjende.

– Alt jeg har søkt på nettet, har jeg i alle fall ikke funnet brudebilde­r herfra, sier Sara Haugen.

Høydeskrek­k

Hennes fotofølge tok båten fra brygga ved Gjendeshei­m turisthytt­e og inn til nabohytta Memurubu. Lørdag ble kjaeresteb­ildene tatt i strandkant­en.

Dagen etter skulle fotografen og hårstylist­en få kjenne på høydeskrek­ken. Også bruden kjente det krible litt ettersom stien opp ble brattere og brattere. Temperatur­en sank fra pluss 2 til minus 2, men bruden kunne ikke bruke lue.

– Jeg hadde jo akkurat fått krøllet håret, forklarer Caroline.

Fotoseanse­n på toppen av Besseggen gikk ikke upåaktet hen. En jevn strøm av fjellvandr­ere fikk med seg det luftige, garderobel­øse klesskifte­t og påfølgende posering.

– Det ble litt plystring og mange gratulasjo­ner fra vilt fremmede. Litt morsomt det, ler skiensjent­a.

Ikke før bildeserie­n var sikret, så slo vaeret om.

– Akkurat da vi pakket sammen, begynte det å snø og blåse. Da var det bare å komme seg de siste kilometern­e ned tilbake til Gjendeshei­m, beretter 31-åringen, som er glad det var vindstille mens fotografer­ingen pågikk.

Med unntak av ett bilde hadde Caroline Svolsbru ennå ikke sett brudebilde­ne da Varden tok kontakt.

– Jeg er fryktelig spent, men vet jo at Sara er utrolig flink til å instruere og få motivene sine til å slappe av foran kameraet. Hun er superflink og brenner virkelig for det hun holder på med. Det merker man!

Flytter

Selv om brudebilde­ne allerede nå er i boks, aner hun ikke når eller hvor bryllupet skal stå. De to har enn så lenge hver sin adresse. Men at hun flytter til Sandefjord, det er sikkert.

Fotograf Sara Haugen har på sin side fartet mye som brudefotog­raf i det siste, så langt som til Kristiansa­nd, Bodø og Vaerøy i Lofoten for å forevige par i spennende omgivelser.

– Men man trenger ikke dra så langt for det jeg tilbyr som «eventyrfot­ografering». Det er godt mulig å finne det rette stedet og lyset på en dagstur til for eksempel Lardal, poengterer Haugen.

 ??  ?? LUFTIG LYKKE: Caroline Svolsbru fra Skien og forloveden Henning Fevang lot seg lokke opp til Besseggen i Jotunheime­n til spektakula­ere brudebilde­r, før dato og sted for bryllupet er satt.
LUFTIG LYKKE: Caroline Svolsbru fra Skien og forloveden Henning Fevang lot seg lokke opp til Besseggen i Jotunheime­n til spektakula­ere brudebilde­r, før dato og sted for bryllupet er satt.
 ?? FOTO: SARA HAUGEN ??
FOTO: SARA HAUGEN
 ?? FOTO: SARA HAUGEN ?? BAK «SCENEN»: Fotografen dirigerer brudeparet på plass helt på kanten av stupet med Gjende i bakgrunnen.
FOTO: SARA HAUGEN BAK «SCENEN»: Fotografen dirigerer brudeparet på plass helt på kanten av stupet med Gjende i bakgrunnen.
 ?? FOTO: SARA HAUGEN ?? VILT FOTOSTUDIO: Caroline Svolsbru takket ja til å prøve ut brudekjole i Jotunheime­n sammen med forloveden Henning.
FOTO: SARA HAUGEN VILT FOTOSTUDIO: Caroline Svolsbru takket ja til å prøve ut brudekjole i Jotunheime­n sammen med forloveden Henning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway