Varden

Stormen «Knud» tok låvetaket

Familien Solli i Bergsbygda opplevde stormen «Knud» herje på ubehagelig naert hold.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Midt i fredagstac­oen til familien kom låvetaket på 200 kvadratmet­er flygende. Stormen «Knud» skapte problemer også i Telemark.

Familien Solli på Lerstang gård i Bergsbygda kunne utvilsomt ha tenkt seg en annerledes innledning av helgen. Mens familien satt på kjøkkenet og spiste fredagstac­oen tidlig fredag kveld ble halve taket på låven deres flerret av rett utenfor kjøkkenvin­duene. Taket delte seg i to i ferden mot bakken. Deler av hustaket landet oppå ekteparet Sollis bil.

– Så en vegg som delte seg i to

Elin Solli sier til Varden at opplevelse­n var smått sjokkerend­e.

– Taket bare brettet seg opp. Deretter så vi bare en vegg som delte seg i to. Jeg ble skjelven. Naermest litt i sjokk. Dette er sånt man hører om, og så tenker man ikke mer på det. Og det var trampoline­n i hagen jeg egentlig var mest bekymret for, sier Solli.

Varslet politiet omgående

Bare en halvtime før taket fôr gikk Elin Sollis ektemann, Ole Christian Solli, over plassen der taket landet. Ole Christian Solli var da utendørs for å sikre trampoline­n. Ekteparets to mindreårig­e barn – Martin og Ingrid – befant seg heldigvis innendørs da bølgeblikk­taket ble vindens rov.

Etter at taket fløy varslet ekteparet omgående politi og forsikring­sselskap om hendelsen. Låven ligger parallelt med veien gjennom Bergsbygda. Det var platene på siden vendt mot veien som blåste av. På grunn av vindretnin­gen var det ingen fare for at de nedblåste takplatene skulle bli løftet videre av vinden og dermed true trafikken. Politiet henstilte likevel til folk om ikke å bevege seg til fots i området tidlig fredag kveld.

Heldigvis ble ingen skadet

For ekteparet Solli og deres to barn gjensto likevel spennende timer da Varden besøkte dem ved 18.30-tiden fredag.De kraftige vindbygene skapte en frykt for at takplatene kunne blåse videre i retning huset de bor i.

Ole Christian Nilsen anslår at låvetaket til sammen er på 250 kvadratmet­er.

– Vi så at taket løsnet borte i hjørnet. Taket brettet seg av som et svaert stykke, forteller han.

– Bilen har også fått skader? – Ja, den har jo det. Men bilen er heldigvis bare en ting, sier Ole Christian Nilsen som har bodd på gården i 40 år. Et uvaer som fredagens kan han knapt huske å ha opplevd.

– Jeg har sagt til politiet at jeg skal følge med på om det skjer noe mer med takplatene. Flytter platene på seg, skal jeg si ifra. Hvis ikke, får vi bare prøve å rydde opp lørdag, sier Nilsen. – En opprivende opplevelse? – Ja, det er noe dritt, sier Ole Christian Nilsen.

– Det er så jeg skjelver fortsatt. Da det begynte, hadde platene veldig stor fart. Jeg tenkte at platene faktisk kunne treffe huset. Og vi satt jo like ved vinduet, legger Elin Solli til.

– Jeg rakk å tenke ganske mye selv om alt skjedde veldig fort. Nå skal vi holde oss på andre siden av huset utover kvelden, forteller hun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SJOKKEREND­E OPPLEVELSE: Elin Solli og sønnen Martin spiste taco på kjøkkenet da «Knud» tok låvetaket.
SJOKKEREND­E OPPLEVELSE: Elin Solli og sønnen Martin spiste taco på kjøkkenet da «Knud» tok låvetaket.
 ??  ?? FLERRET AV: Her endte deler av låvetaket bakgrunnen – ribbet for bølgeblikk.
FLERRET AV: Her endte deler av låvetaket bakgrunnen – ribbet for bølgeblikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway