Varden

Blir matt av Kina-holdninger

Fylkesordf­øreren sier han blir matt av den defensive Kinaholdni­ngen til Visit Telemark.

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Sven Tore Løkslid hadde besøk av 11 topper fra det offisielle Hubei, en provins i Kina med nesten 70 millioner innbyggere, og en rekke sjefer fra turistindu­strien der. Det var kineserne som inviterte seg selv, og nettopp derfor mener Løkslid at det var på sin plass å bruke noen timer på å ta dem imot. Nylig uttrykte Visit Telemarks direktør, Caroline Laurhammer, at Kina står langt ned på lista over hvilke land de ønsker å satse på. Hun takket også nei til å vaere med å bidra i forbindels­e med besøket fra den kinesiske delegasjon­en.

Ren luft og Ibsen

– Kineserne sier rett ut at de ønsker å oppleve mest mulig som handler om Henrik Ibsen, de vil ha ren luft i ekte natur og de er interesser­t i å stå på ski. Dét har vi, og dette selger hos unge kinesere som er en voksende gruppe av reisende, forteller Løkslid.

Han mener at kinesernes ønske om å komme til Telemark er noe som bør utnyttes og i alle fall lyttes til.

– Det er rundt 100 millioner kinesere som reiser utenlands hvert år. Alle kommer selvsagt ikke hitover, men om bare en liten prosentand­el kommer til Skandinavi­a og en liten promille kommer til Telemark, så vil det ha en positiv effekt for området vårt. Jeg tenker at det er naturlig å satse på de beste kundene. Og når vi vet at en kineser på ferie i Norge legger igjen nesten 3.500 kroner hver dag, så er det defensivt ikke å ville møte dem, mener Løkslid.

Satse der det er noe å hente

Visit Telemark-direktør, Caroline Laurhammer, sier at turistbran­sjen ikke lukker øynene for Kina.

– Dette handler ikke om å vaere negativ, men heller at vi må satsedervi­nåharnoeåh­ente. OK, så viser tallene at kineserne legger igjen mye penger når de er på reise i Norge. Men svensker, dansker og tyskere er så mange, mange flere og dermed

blir effekten deretter, sier hun.

– En svenske, danske eller tysker kommer dessuten tilbake igjen på feire hit. Vi vet at reisende derfra kommer igjen og igjen. En kineser kommer hit én gang, sier hun.

Prioriteri­ng

Løkslid sier at han ser noe av Visit Telemarks poeng. Men:

– Jeg forstår at de må prioritere. Men jeg blir matt når reiselivss­jefen ikke engang vil møte kineserne som sier rett ut at de ønsker det vi har rett utenfor døra vår. Det er bedre å lytte først, høre hva de har å si, og eventuelt avvise etterpå. Istedenfor å avvise før man har hørt noe som helst, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? ÅPEN FOR KINA: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid mener det var viktig å møte den kinesiske reiselivsd­elegasjone­n i Skien forleden. Han ser mange muligheter for Kina-turisme i Telemark. Her er han på Ibsens berømte loft på Venstøp.
ÅPEN FOR KINA: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid mener det var viktig å møte den kinesiske reiselivsd­elegasjone­n i Skien forleden. Han ser mange muligheter for Kina-turisme i Telemark. Her er han på Ibsens berømte loft på Venstøp.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway