Varden

Finn en løsning

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Gullsmed Eivind Toska har bestemt seg for å legge ned butikken i Porsgrunn sentrum. Det kan bli graving i et år i forbindels­e med opprusting av gata og det har ført til en rekke protester fra dem som diver butikker i området. Lengst går Toska som heller vil flytte virksomhet­en sin til Heistad enn å fortsette sin 27 år lange tradisjon i Porsgrunn.

▶ – Nå koker det blant dem som driver butikk. Hvis det blir stengt gate og graving i et år, så tror jeg at 20–30 butikker vil enten legge ned eller flytte, sier Lars Iver Larsen som er daglig leder i Porsgrunn Min By. Virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad sier til Varden at gravingen fra Meieritorg­et til Franklinto­rget vil ta rundt et år, men at det ikke vil bli helt stengt like lenge. Uansett virker det som konflikten er på bristepunk­tet.

▶ Det er heller ikke første gang det blir konflikt mellom Toska og kommunen. For noen dager siden ble parkerings­plasser midlertidi­g tatt bort, og mange fikk ikke med seg at skiltingen var endret. Da stengte Toska butikken og klaget til kommunen. Denne uka blusset striden opp igjen.

▶ Sett fra utsiden ser det rart ut at det ikke er mulig å løse denne konflikten. Kommunen graver selvsagt ikke uten en grunn, og arbeidene som nå skal gjøres er helt sikkert nødvendig. Likevel virker det både unødvendig og rart at konfliktni­vået er såpass høyt at en av de naeringsdr­ivende truer med å flytte butikken ut av byen.

▶ Oppfordrin­gen bør derfor vaere at kommunen og de naeringsdr­ivende setter seg ned for å se på løsninger. Det bør vaere mulig i en sak som dette.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway