Varden

Åpningsfes­ter og snorklippi­ng

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Hvor går grensen for snorklippi­ng? Er vi i ferd med å nå et punkt der selve åpningsfes­ten er viktigere enn det som blir åpnet?

Nylig var det mange toppfolk å skue i Prinsesseg­ata i Skien. Egentlig er det mye toppfolk der til vanlig også, men denne dagen var det altså snorklippi­ng. Etter flere år med forfall hadde gata fått litt bedre fortau og flunkende ny asfalt. Siden dette delvis var et såkalt bypakkepro­sjekt, så måtte det få litt ekstra oppmerksom­het. Er det noe bypakka har behov for så er det å vise at noe blir gjort utover forsinkels­er og overskride­lser. Man åpnet altså ei gate som har ligget der siden tidenes morgen (kraftig overdrivel­se!) og som strengt tatt bare var rustet opp til akseptabel standard. Det blir som å invitere til innflyttin­gsfest i heimen etter å ha feid litt foran egen dør eller malt terrassen. Et helt nytt hus, liksom.

Blir det nå snorklippi­ng hver gang det tettes et asfalthull eller det feies ekstra grundig etter en knallhard vinter? Rent generelt mener jeg det er for mye åpning av saker og ting, på samme måte som det er for mange jubileer. Det er imidlertid bare min personlige mening, og den må jeg respektere, som en politiker en gang i tiden sa. Vi unner folk både kake og bilde i avisa. Det er ikke det. Men litt for mange festlighet­er kan jo ta luven av de åpningene som betyr enda mer. For tiden er det så mange stengte veier som før eller siden må åpnes, at det kan bli nødvendig å innføre skiftordni­nger i snorklippi­ngsbransje­n. Det stunder mot høysesong for folk som er pene i tøyet og som turnerer fylke og kommune med ferdigskre­vne taler, saks og minst tre ganger tre hurra. Og hver gang er det kake, så det er nok ingen planer om å stramme inn livreima med det første. Men vi kan ikke leve av å klippe snorene til hverandre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway