Varden

Kamper ble utsatt i Telemark

- ▶ TELEMARK ▶ tom.arne.borgersen@varden.no

Fotballkam­per i Telemark ble avlyst over en lav sko i uvaeret.

Fredagens seks planlagte fotballkam­per er enten utsatt eller at det vurderes å utsette dem. Fire er allerede utsatt.

Det bekrefter Ole Einar Martinsen i NFF Telemark fredag ettermidda­g.

På Stathelle skulle det vaert spilt to kamper fredag ettermidda­g og kveld, men Stathelles hovedforen­ing, som er anleggseie­r, har stengt banen.

Arbeid på banen

– Det foregår et arbeid på banen, som kan gjøre det uforsvarli­g å spille kamper på banen. Hovedforen­ingen, som eier banen, har dermed stengt anlegget i fare for at stillas og liknende skal falle i vinden, forklarer Martinsen.

Gutter 13-kampen mellom Stathelle og Eidanger blir da spilt på et senere tidspunkt. Det samme blir J16-kampen mellom Stathelle og Kragerø.

På Fossum i Skien skulle det gått to kamper fredag, men Vinje slapp å ta den lange turen ned til Skien i uvaeret.

Dommeren tar avgjørelse­n

– De har lang kjøretur, som fort kunne vaert unødvendig hvis dommeren hadde sagt at det ikke ble noe av kampen. Derfor er kampen utsatt, sier Martinsen, som også forteller at den andre kampen på Fossum, G13-kampen mellom Fossum og Langesund, er utsatt.

I de to siste kampene er det voksne fotballspi­llere som skal i aksjon. Martinsen mener det er store muligheter for at også disse to kampene blir utsatt. Kampene er Storm II – Hei II på Bratsberg kunstgress i Skien og Bamble – Sundjordet på Rugtvedt.

– Det blir opp til dommer eller anleggseie­r, eller en kombinasjo­n av disse som vil avgjøre om det er forsvarlig å spille kampene i uvaeret, sier han.

– Hva skjer med morgendage­ns kamper?

– Det er ikke meldt om noen kamper som er utsatt nå, men hvis vaeret fortsetter så er det opp til dommeren å avgjøre om kampene skal spilles. Anleggseie­r kan også stenge anlegget hvis de mener det er fare for liv og helse. Det vil alltid vaere en avveiing om kamper skal spilles, hvor også hvert lags lagleder har sitt å si. Hvis det bare er snakk om mye vind, men uten at det er fare for folk, så handler det om å vinne myntkastet og velge medvind i første omgang, humrer Martinsen.

Det er terminfest­et sju kamper lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway