Varden

Nå naermer dagen

– Dette er den viktigste positive endringen som har skjedd på samfunnshu­set de siste tjue årene.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

En ny tidsalder er i emning på Ulefoss. Etter at biblioteke­t ble vedtatt avviklet og stengt i fjor til fordel for et nytt bygg i tilknytnin­g til Ulefoss samfunnshu­s har lånerne ikke hatt noe etablert tilholdsst­ed i «Trillebårb­yen».

Åpningsdag­en er satt

Nå går imidlertid ventetiden mot slutten. Mandag er det duket for ferdigbefa­ring av nybygget. Deretter skal det nye biblioteke­t fylles med innhold – blant annet i form av mellom 25.000 og 30.000 titler. Så vil det etter hvert vaere klart for formell åpning. Dette skjer på kveldstid fredag 2. november.

Biblioteks­jef Kristin Kleppo Grøndalen gleder seg over det som naermest kan sies å vaere rett rundt hjørnet. Fire ansatte får sin arbeidspla­ss ved det nye biblioteke­t som også skal drifte det døgnåpne ubemannede biblioteke­t i Lunde.

– Hvilke tilbakemel­dinger får dere fra publikum nå som åpningen ikke er langt unna?

– Mitt inntrykk er at folk gleder seg. Mange har savnet tilbudet. Naermest uansett hvor man går hen kommer folk og spør om når vi åpner, sier Kristin Kleppo Grøndalen til Varden.

Svaert viktig for Ulefoss

Det nye biblioteke­t vil bli drevet i «samhandlin­g» med sam- funnshuset­s øvrige funksjoner. Prislappen er 14,5 millioner kroner. Med i utbygginge­n hører blant annet en vesentlig endring av forsamling­slokalet Gleden. Kulturhusl­eder Atle Grotmol mener etablering­en vil ha mye å si for videreutvi­klingen av Ulefoss samfunnshu­s som pulserende møteplass i Nome.

– Etter at kulturskol­en og skolekorps­et flyttet ut har vi manglet

Mye av inventaret fra det gamle biblioteke­t skal gjenbrukes i det nye. En stor mengde av bøkene som ikke får plass i det nye biblioteke­t, er oversendt Nasjonalbi­blioteket.

– Vi har vurdert hver eneste bok. Nasjonalbi­blioteket har fått alt de har hatt behov for, sier Kristin Kleppo Grøndalen.

– Og hvis publikum spør etter en gammel bok vi ikke har, får vi lånt den inn i løpet av et par dager, opplyser bibliotekm­edarbeider Solbjørg Holter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway