Varden

Chop suey-fiasko

Planen om å gjøre Telemark til et Mini-Beijing fortsetter ufortrøden­t. Det er bare et tidsspørsm­ål før enorme flokker med kinesere inntar Bø og dalstroka utafor.

-

Avisa Varden har heldigvis begrenset med lesere i Kina. Mye tyder på fullt diplomatis­k brudd etter artikkelen torsdag, der Telemarks Kina-satsing ble stemplet som en turist-fiasko. Det viser seg at fylkestopp­ene har reist på sine sjarmoffen­sive luksusture­r til det relativt fjerne Østen helt forgjeves. Selv den siste skvetten med risvin før frokost viste seg å vaere noe bortkastet. Men som med Lilleelvkr­ysset: Det tenkes langsiktig. I fjor var det 498 kinesiske turister i Telemark. Da er fellesture­n for Sputniks fanklubb i Shanghai tatt med. Telemarkin­gene gjør alt for Kina. Både på Rjukan og i den lokale Chinatown, Hjellen i Folkerepub­likken Skien, er det egne kinarestau­ranter. Men flere kafeer mangler kinasjakk i sitt mangslungn­e brettspill-tilbud. Her foreslår Sofus at fylkesordf­ører Sven Tore «Lauken» Løkslid tar med seg en delegasjon til Beijing for å studere markedsgru­nnlaget for kinasjakks­pilling på kroa i Bø. Videre bør tidligere fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen øke produksjon­en av kinakål. På neste Kartfestiv­al er Tre Små Kinesere et naturlig førstevalg.

I denne uka har fylkespres­sa i kjent stil gått bananas over at det kommer en ny pizzasjapp­e i Skien. Det er riktignok tre år til at den første sofistiker­te retten fra Villa Paradiso fortaeres. Kun tildeling av OL blir annonsert i like god tid i forveien. Helt overrasken­de kan pizza-kjendisen Jan Vard(ø)en fortelle at dette blir Norges fineste restau- rant. Men dette er så lenge til at han umulig kan vite om det da fortsatt er liv på jorda. På den andre siden kan Odd fortelle at de har inngått sponsorkon­trakt med O´Learys som visstnok er fylkets største restaurant og pub, til tross for at de ikke har solgt en eneste nachos ennå. For kjernen av Odd-supportern­e er det bittert å se at stampuben Gimle ble forbigått denne gangen også.

Det er likevel muligheter for fred mellom Porsgrunn og Skien. De gode samtalene mellom Sør- og Nord-Korea har gjør at det er håp for alle, selv Grenlands mest totalitaer­e og brutale regimer. Det er nå bare Dagfinn Høybråtens tobakksska­delov som hindrer Hedda Foss Five og Roberto Kåssinho i å røyke fredspipe. Foss Five forlanger å bli omtalt med mer respekt og vil i den anledning helst bli tiltalt som Foss Seven, med opprykk til Foss Nine om to valgperiod­er. Lysluggen lover også å snu strømmen i Skienselva, slik at Kåssgrunn slipper å ta imot kloakk og annen dritt fra Skien. For å vise at de står sammen mot resten av verden, vil det bli innført venstrekjø­ring, men bare i helgene.

Privat melding til redaktøren: Sofus er i full gang med å forberede rollen som fredsmekle­r mellom de to grenlandss­upermakten­e. Dessuten er de store bokstavene på skrivemask­inen sendt til rens. Derfor vil neste lørdag bli fri for dyptgående analyser og refleksjon­er til støyende ettertanke på denne plass.

For å vise at de står sammen mot resten av verden vil det bli innført venstrekjø­ring, men bare i rundkjørin­ger

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway