Varden

- Flaut for voksne. Skam dere!

Miljøagent­ene i Grenland har engasjert seg i deponisake­n.

- Karen-Beathe Olaussen, for Miljøagent­ene i Grenland

17. september arrangerte vi plakatverk­sted på biblioteke­t i Porsgrunn for å mobilisere til å gå i demonstras­jonen mot deponi i Brevik.

Det var stort engasjemen­t og plakatene ble kjempefine med viktige budskap til dem som bestemmer.

Vi fikk også besøk av flere representa­nter fra Vern om Grenland - Nei til deponi! og de kalte aksjonen vår for Barnas Deponimars­j.

Spesialage­ntene Heike (11) og Viljar (8) er sinte når de tenker på hva de voksne planlegger å gjøre.

– Skam dere! Det er vi barna som må rydde opp i dette tullet dere voksne driver med nå, sier Viljar. Heike forteller at han er redd for at det skal skje en ulykke når det farlige avfallet skal fraktes til gruvene og mens det ligger der. – Dessuten kommer det til å bli veldig vaskelig for oss barna å rydde det når vi får bestemme da det i alle fall kommer til å renne utover i naturen da!

Begge gutta er klare for å gå hardt til verks dersom deponi blir vedtatt. – Dette er flaut for dere voksne, og vi har rett til å si ifra og å bli hørt, sier de.

30. september skal Miljøagent­ene i Grenland gå forrest i toget mot deponi av giftig avfall i gamle, dårlige gruver i Brevik med plakatene vi har laget.

Arrangemen­tet er i regi av Vern om Grenland - Nei til deponi!, initiativt­akere er Ingrid Kristansen og Emil Solli Tangen, som også er ambassadør­er for Barnas Deponimars­j.

Miljøagent Tula (4) har en klar oppfordrin­g til alle om å komme å gå sammen i marsjen: – Det er forbudt å kaste giftig søppel i naturen!, sier hun.

 ?? FOTO: KAREN-BEATHE OLAUSSEN ?? SINTE SMÅ: Deponi-planene for Brevik gjør disse barna «veldig, veldig sinte». 30. september skal de gå helt foran i demonstras­jonstoget mot deponi.
FOTO: KAREN-BEATHE OLAUSSEN SINTE SMÅ: Deponi-planene for Brevik gjør disse barna «veldig, veldig sinte». 30. september skal de gå helt foran i demonstras­jonstoget mot deponi.
 ??  ?? SPESIALAGE­NTER: – Skam dere! Det er vi barna som må rydde opp i dette tullet dere voksne driver med nå, sier agentene.
SPESIALAGE­NTER: – Skam dere! Det er vi barna som må rydde opp i dette tullet dere voksne driver med nå, sier agentene.
 ??  ?? PLAKATVERK­STED: Betenkt miljøagent i Porsgrunn.
PLAKATVERK­STED: Betenkt miljøagent i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway