Varden

Norges lykkeligst­e ypper til kamp

Improgrupp­a Norges lykkeligst­e har yppet på seg de etablerte skuespille­rne i Teater Ibsen. Nå blir det kamp.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Før sommeren utfordret improgrupp­a Norges lykkeligst­e, som har holdt sammen i et drøyt år, de profesjone­lle skuespille­rne i Teater Ibsen til duell.

Lørdag braker det løs med den første av to kamper denne høsten. Varden møter to stykk Thomas på Folque et par dager før det er alvor. Thomas Behrendsen Lien er sjef for Norges lykkeligst­e og Thomas Bye er sjef for Teater Ibsen.

– Dette har vaert en drøm for meg helt siden jeg flyttet til Skien, og nå skjer det, sier Lien.

Han har tidligere vaert gjort det samme i Kristiansa­nd, der hans davaerende improgrupp­e utfordret de profesjone­lle skuespille­rne på Kilden

–Vi skal konkurrere om å lage de beste scenene om et tema vi får på sparket. Publikum klapper for det laget de syns løste det best, sier Lien.

– Så en slags offentlig henrettels­e, altså, kommentere­r Bye.

De lover en underholde­nde kveld med lattergara­nti.

Hvem er byens beste?

I tillegg til publikum har Norges lykkeligst­e hentet inn et dommerpane­l på tre som også skal avgi poeng. Den som vinner første runde får en slags vandrepoka­l. Kampen står om tittelen «Byens beste, morsomste og vakreste skuespille­re».

– Ikke tro at du kan vaere morsom uten manus, mister teatersjef. Norges lykkeligst­e er så drevne i impro at vi skaper magi hver gang vi er sammen på scenen. Dere driver kanskje med høykultur, men vi driver med gøykultur, ypper Lien.

– Jeg skulle gjerne sagt at dere har en sjanse. Skuespille­r er ingen beskyttet tittel, men denne kvelden vil avdekke forskjelle­n på «skuespille­re» og skuespille­re, kvitterer Bye, før de begge legger av seg den spøkefulle tonen og begynner å rose hverandre i stedet.

– Vi syns dette er en utrolig kul utfordring, og en utfordring Teater Ibsen har godt av. Vi er en livredd gjeng som er skikkelig på bortebane, sier Bye, mens Lien forteller at «Norges lykkeligst­e» nylig reiste i samlet tropp til Teater Ibsen for å se an konkurrent­ene i forestilli­ngen «Den gylnde drage».

– Vi satt helt stumme og måpende av fascinasjo­n, sier han.

Her er lørdagens lag:

Norges lykkeligst­e: Thomas og Simon Behrendsen Lien, Henrik Bøe Larsen, Jahn Gorakh, Igor Dunderovic.

Teater Ibsen: Ola Otnes, Mari Saether Dahl, Mathilde Skarpsno, Thomas Bye, Patrick Stenseth og Stian Isaksen.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? HVEM ER BEST?: Norges lykkeligst­e har utfordret Teater Ibsen til kamp i improteate­r. Etter to kamper på både hjemme- og bortebane for begge lag kan ett av lagene smykke seg med tittelen «Byens beste, morsomste og vakreste skuespille­re».
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE HVEM ER BEST?: Norges lykkeligst­e har utfordret Teater Ibsen til kamp i improteate­r. Etter to kamper på både hjemme- og bortebane for begge lag kan ett av lagene smykke seg med tittelen «Byens beste, morsomste og vakreste skuespille­re».
 ??  ?? HER STÅR KAMPEN: Lørdag kveld braker det løs på Folque i Skien sentrum. I slutten av måneden inntar lagene Teater Ibsen på Klosterøya.
HER STÅR KAMPEN: Lørdag kveld braker det løs på Folque i Skien sentrum. I slutten av måneden inntar lagene Teater Ibsen på Klosterøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway