Varden

Tilbake til 70-tallet og tippekampe­n

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Ikke var det festen på lokalet og ikke var det pizza til de gode programmen­e til Erik Bye som er det sterkeste lørdagsmin­net. Så moderne var vi nemlig ikke i det nøkterne småbruker- og arbeiderhj­emmet. Pizza var noe naboen hadde begynt å gumle på. Men så reiste han da også til Syden i tillegg til å grille. Og så hadde han romaskin, enda far min tilbød seg å låne bort båten, så lenge han orket å ause ut vannet først.

Derimot var tippekamp og vafler som gjaldt. Jeg vet ikke hvilken interesse som kom først, men det er altså det jeg forbinder med lørdagen, dette forfrisken­de pustehulle­t som i 2018 nesten er i ferd med å koke bort i de andre dagene. Vi koser oss jo som kjent uka rundt, og bli stadig rundere i formen.

Det var først da mamma disket opp med vafler at Øivind Johnsen kunne plapre i vei fra Maine Road. Jeg vet ikke om driblefant­en Peter Barnes på Manchester City ventet på at vaffelpres­sa i Kvinesdal skulle starte. Men jeg har et inntrykk av det. Han var uansett såpass kjapp at han raskt hadde tatt igjen det tapte. På den tiden viste NRK mellom ti og femten tippekampe­r i året, like mange kamper som du nå kan se på fjernsynet i løpet av en vanlig dag og kveld. Derfor har jeg for lengst sluttet å spise vafler til alle kampene, selv om det angivelig ikke alltid ser sånn ut. Nå skal jeg holde griseprate­n for meg selv, men på lørdagene slaktet vi også griser. Før tippekampe­n. Jeg hadde ikke noe valg, men sørget alltid for at de hadde et godt liv først. Og det siste måltidet på fredagen, falt alltid i smak for nøffene i bingen. Sånn i etterkant skulle jeg ønske de hadde fått noen vaffelrund­inger, de også. Og etter tippekampe­n lå vi selv på sofaen som et slakt. Manchester City hadde tapt og en hulkende guttunge hadde forspist seg på vafler. Bare trist.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway