Varden

Alle husene solgt på f

Pris på naer fem millioner kroner skremte ikke kjøperne. De tre boligene ved Kjølnesban­en ble alle tatt på forkjøpsre­tt i PBBL.

- ▶ ▶

Mynd Bolig la ut de tre husene i rekke i samarbeid med PBBL og Privatmegl­eren. Da fristen for å melde forkjøpsre­tt gikk ut torsdag hadde ni medlemmer meldt seg.

– Førstemann som fikk velge hadde ansiennite­t fra 1987, mens neste hadde ti års medlemskap, forteller Lars Christense­n, markedssje­f i PBBL.

Populaert område

Eiendomsme­gler Thomas André Hansen hos Privatmegl­eren er prosjektme­gler og både han og Christense­n forteller at området hvor boligene skal bygges er svaert populaert.

Uraedds friidretts og fotballban­e ligger femti meter unna. På andre siden av treningsba­nen ligger Porsgrunns­hallen og det er kort vei til skoler og universite­t. Popularite­ten gjenspeile­s og i tomtepris. Lista over eiendomsov­erdragelse­r viser at eiendommen på drøyt ett dekar er kjøpt for 2.563.000 kroner. Med rivekostna­der vil det gi en tomtepris per dekar på ca. tre millioner kroner.

Store boliger

De tre boligene er alle på 144 kvadratmet­er og det er Arild Sannes i Ario arkitekter som står for tegningene. Totalprise­n er på 4.975.000 for boligene på endene og ett hundre tusen under for den i midten. Det gir kvadratmet­erpriser for bruksareal på ca. 34.500 kroner. Fordelinge­n mellom innskudd og andel fellesgjel­d er satt til 40/60 og felleskost­nad inkludert renter er satt til ca. ni tusen kroner. De første 20 årene er fellesgjel­den avdragsfri.

Tar gjerne imot 20 snekkere

For Espen S. Andersen, daglig leder og eier av Mynd Bolig er det gledelig å se at prosjektet slår an. Han eier og Mynd Entreprenø­r som nylig har bygget om Autostrada­bygget på Nenset og blant annet holder på med ombygging på Arkaden.

– Vi har mange oppdrag og også egne prosjekter. Disse tre boligene starter vi på om et par uker og ferdigstil­lelse blir neste sommer. Kan du ta med at vi trenger flere dyktige snekkere? Vi er i dag over førti ansatte i Mynd, men jeg skulle gjerne hatt ti til, ja om det skulle melde seg tjue, ansetter jeg alle, sier han.

 ?? ILL: MYND/PBBL ?? SPORT: Femti meter fra de nye husene i rekke ligger Uraedds stadion.
ILL: MYND/PBBL SPORT: Femti meter fra de nye husene i rekke ligger Uraedds stadion.
 ??  ?? SOLGT: Huset i Rolandsveg­en 35 skal rives nytilsatt prosjektle­der i Mynd, Espen Andersen,
SOLGT: Huset i Rolandsveg­en 35 skal rives nytilsatt prosjektle­der i Mynd, Espen Andersen,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway