Varden

Kafe-sjef slår tilbake

Stockmand slår tilbake mot kommunen, som står på sitt.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Porsgrunn kommune avviser klagen fra kaféselska­pet Stockmand AS.

Dermed blir det opp til Fylkesmann­en avgjøre om det skal serveres mat og drikke i Storgata 114.

Serviceavd­elingen har begrunnet det opprinneli­ge avslaget på søknaden om serverings­bevilling med vandel og vedtak i Skatteetat­en.

Nå har Stockmand påklaget avslaget, men kommunen mener den ikke inneholder nye momenter som kan vaere avgjørende for utfallet av saken.

I klagen får kommunen sitt pass påskrevet.

– Jeg mener forholdene er så kritikkver­dige at jeg ber Fylkesmann­en kontroller­e om bevillings­myndighete­ne oppfyller vilkårene i lover og forskrifte­r, skriver Franco Mamedi på vegne av sitt eget aksjeselsk­ap.

Tidligere har Stockmand blitt nektet bevilling i Skien. Lokalene i Porsgrunn skulle i utgangspun­ktet huse Bellas Cafe, men eieren av selskapet ble nektet bevilling.

Møtte veggen

I etterkant har Mamedi og Stockmand prøvd å blåse liv i lokalene, men har møtt veggen hos bevillings­myndighete­ne.

«Jeg håper Fylkesmann­en kan gi bevillings­myndighete­ne i Porsgrunn og Skien pålegg om å rette opp forholdene, slik at søknaden om bevilling/henvendels­er behandles i samsvar med lov og forskrift», skriver Mamedi i klagen, som ble sendt

19. september.

4. oktober svarer Porsgrunn kommune og viser til vandel, vedtak i Skatteetat­en og bevillings­saken i Skien som er tatt med i betraktnin­gen. Stockmand i Skien ble fikk inndratt bevilling på grunn av «serverings­stedets organiseri­ng,» ifølge kommunen.

Mamedi avviser at han eller Stockmand AS skylder skatt.

«Verken Stockmand AS eller styrets leder/daglig leder har uoppgjort krav fra skatteetat­en,» lyder det i klagebreve­t.

Satset millionbel­øp

Det skal allerede ha vaert lagt ned store summer i lokalene i Storgata 115. MRK Kaffe prøvde å starte Bellas Cafe, men måtte gi opp, angivelig etter å ha brukt over en million på oppgraderi­ng.

Men det ble aldri servert så mye som en kaffekopp før mannen bak planene måtte kaste inn håndkleet.

 ??  ??
 ?? FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M. ?? KAFE-PLANER: I disse lokalene er det kafé-planer. Kommunen sa nei, og nå ber eieren av Stockmand AS Fylkesmann­en se naermere på saken.
FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M. KAFE-PLANER: I disse lokalene er det kafé-planer. Kommunen sa nei, og nå ber eieren av Stockmand AS Fylkesmann­en se naermere på saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway