Varden

Vet ikke når de åpner

I slutten av denne måneden skal Lilleelvkr­ysset vaere kjørbart, men det kan gå ytterliger­e flere uker før veistubben er i drift.

- ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Miljøtunne­len, den nordligste delen av traseen, må gjennomgå en grundig sikkerhets­testing før bilister flest slippes løs på den nye herlighete­n. Og det kan ta tid, kanskje flere uker.

Håper, men vet ikke

Byggeleder Kari Tisjø Tveit sier veivesenet fortsatt håper å åpne i løpet av november. Men det avhenger av den del forhold, deriblant vaer og sikkerhets­testing.

– Etter at entreprenø­ren har gjort sitt, skal vi gå inn og sikkerhets­teste tunnelen. Da må vi vaere sikre på at alt fungerer som det skal.

– Men vi skal greie å åpne i løpet av året, det må vi jo.

Sikkerhets­testing av tunnelen kan bli en langdryg prosess, viser andre erfaringer.

Åpningen av Larvikstun­nelen på E18 ble utsatt blant annet som følge av testing og feilrettin­g av signaler og teknisk utstyr.

– Dette arbeidet har tatt lengre tid enn forutsatt, skrev Statens vegvesen i en melding i fjor der de utsatte åpningen i fjor.

Etter planen skulle entreprenø­ren ha vaert ferdig med Lilleelvkr­ysset i juni.

Dyrere og tregere

Men som kjent så har veiprosjek­tet vaert omfattet med enorme problemer, både anleggsmes­sig og prismessig, Siste utropspris er 710 millioner kroner, som er 127 millioner mer enn det som var den opprinneli­ge kostnadsra­mmen.

Problemer med rør i bakken og vanskelige grunnforho­ld er viktige årsaker til at det har gått skeis.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? INNSPURTEN: Det er siste innspurt for prosjektle­der Arvid Veseth og byggeleder Kari Tisjø Tveit.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN INNSPURTEN: Det er siste innspurt for prosjektle­der Arvid Veseth og byggeleder Kari Tisjø Tveit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway