Varden

Hele bygdas «Joker-Olav»

Softismask­in, kaffebu, WC til 100.000 kr og vareutkjør­ing. Flatdals «JokerOlav» er ikke som andre kjøpmenn.

- ▶ knut.heggenes@varden.no

Han har tro på framtiden, men er fryktelig spent på hva som skjer når E134 fra neste høst ikke lenger skal gå rett utenfor butikkdøra. Kjøpmann Olav Prestårhus setter i gang kaffemaski­nen i «kundebua» og klapper lett på softismask­inen.

La 50.000 kroner på bordet

53-åringen har satset over seks millioner kroner sammen med kona M i a Søndrål på å skape en møteplass for bygdefolke­t og en god Joker for de veifarende. Siste kundestunt startet Olav

med på torsdag. Utkjøring av varer til alle som ønsker det i hele Seljord kommune.

– Ja, vi er veldig spent på hvordan det slår an. Ikke alle kan komme seg på butikken. – Men det kan bli dyrt!

– Ja, vi har jo satt en fastpris på bare 79 kroner. Det kan bli noen mil til de som bor lengst unna i kommunen, men det blir sikkert fine turer!

Og ryktene sier at du la over 50.000 kroner på bordet til softismask­in?

– Det stemmer. Jeg har all- tid hatt lyst på en egen softismask­in. Maskinen kom i hus sammen med utbygging av «kaffe-bua». Jeg tror det er viktig å skape en møteplass i bygda. Det har vaert manges ønske, forteller «Joker-Olav».

Kundemøten­e er drivkrafte­n

I 2013 gikk Olav og Mia inn og kjøpte Spar-butikken sammen med tre sambygding­er. Ved årsskiftet tok Olav over for fullt, og bygde om butikken til Joker. De tre andre er kjøpt ut, og rundt seks millioner er investert. Blant annet har Olav bygd kundetoale­tt til 100.000 kroner og ei kaffe-bu med frontvegge­r i glass, som kan trekkes vekk.

Med bakgrunn både fra Telenor og lokalt naeringsli­v, har kjøpmannen lang erfaring med kundemøter.

– Det er jo nettopp kundemøten­e som gjør denne jobben meningsfyl­t. Jeg har så spennende dager, og seks flotte ansatte.

WC-reklame

– Men du, reklameski­lt på bygdebrua med WC-reklame?

– Ja, det har funket. Mange veifarende kommer innom og er så fornøyde.

– Hva skjer når den nye Århus-Gvammen-tunnelen åpner og E134 blir lagt om?

– Jeg er fryktelig spent, men har troen. Noen vil nok slutte å kjøre forbi, men jeg tror vi får nye hyttefaren­de. Det går!

Joker i Flatdal omsetter for rundt 16 millioner i året.

 ??  ?? SATSER TØFT: Olav Prestårhus har ikke vaert redd for å satse. Hele 6 millioner kroner har han brukt for å skape en sosial møteplass og en god Joker for bygdefolk og veifarende. Nå lokker han med utkjøring av mat også.
SATSER TØFT: Olav Prestårhus har ikke vaert redd for å satse. Hele 6 millioner kroner har han brukt for å skape en sosial møteplass og en god Joker for bygdefolk og veifarende. Nå lokker han med utkjøring av mat også.
 ??  ?? EGEN SOFTISMASK­IN: «Joker-Olav» hadde alltid hatt lyst på egen softismask­in. Tidligere i år la han 50.000 kroner på bordet og slo til.
EGEN SOFTISMASK­IN: «Joker-Olav» hadde alltid hatt lyst på egen softismask­in. Tidligere i år la han 50.000 kroner på bordet og slo til.
 ??  ?? MØTEPLASS: Olav Prestårhus har lagd en møteplass i Flatdal med eget rom for bygdefolke­t til å møtes og slå av en prat.
MØTEPLASS: Olav Prestårhus har lagd en møteplass i Flatdal med eget rom for bygdefolke­t til å møtes og slå av en prat.
 ??  ?? LOKKER MED WC: På brua før Joker har kjøpmannen lokket veifarende med både WC og kald drikke i sommer. Det har slått an!
LOKKER MED WC: På brua før Joker har kjøpmannen lokket veifarende med både WC og kald drikke i sommer. Det har slått an!
 ??  ?? JOKER-GJENGEN: Alicja Horyza (f.v.), Hanne Kåsen og Olav Prestårhus er tre av de ansatte som tror på Joker i Flatdal.
JOKER-GJENGEN: Alicja Horyza (f.v.), Hanne Kåsen og Olav Prestårhus er tre av de ansatte som tror på Joker i Flatdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway