Varden

Skaper nytt eventyr

-

Ståle Solbakken kan vaere i ferd med å skape et nytt Europa-eventyr med FC København etter 2-1 over franske Bordeaux.

Torsdag slo FCK til med en knallsterk borteseier i Frankrike. Avgjørelse­n kom på overtid etter at det danske laget hadde vaert i trøbbel på veien dit.

Avisen Ekstra Bladet kalte det «et mirakel» at FCK klarte å holde på sin 1-0-ledelse til langt ut i kampen.

– Det er en fantastisk prestasjon å slå et lag fra en av Europas topp-5-ligaer og på bortebane, sa Solbakken.

– Man trenger litt flaks og marginer for å kunne vinne en kamp som dette. Dette kunne gått begge veier, og jeg ville vaert tilfreds med 1-1. Det var en kamp med mange omdiskuter­te situasjone­r.

FCKs Carlos Zeca ble utvist (to gule kort) for å ha feiret seiersmåle­t litt for naer tribunen.

FCK har fire poeng på to kamper og møter Slavia Praha hjemme senere i oktober. Skulle det bli tre danske poeng i den kampen, er veien til cuprundene i europaliga­en ikke så lang.

Tidligere i høst slo FC København ut italienske Atalanta i kvalifiser­ingen til europaliga­en. – Det er en av de sterkeste prestasjon­ene i mine år med FCK. Atalanta hadde kjøpt inn en rekke spillere og skulle bare kvalifiser­e seg for gruppespil­let, sier Solbakken. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? STARTER: Strefan Mladenovic får muligheten han har etterlyst og starter mot Ranheim. Nå skal han overbevise.
FOTO: NTB SCANPIX STARTER: Strefan Mladenovic får muligheten han har etterlyst og starter mot Ranheim. Nå skal han overbevise.
 ??  ?? SUKSESS: Ståle Solbakken er i ferd med å skrive ny suksess.
SUKSESS: Ståle Solbakken er i ferd med å skrive ny suksess.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway