Varden

Siste hinder for Gjerpen, Gulset og Kragerø

- ▶ nils-tore.olsen@varden.no

▶ Denne sesongen er den landsomfat­tende Lerøy-serien for 18-årslag utvidet fra 16 til 24 lag for både jenter og gutter. Jentelagen­e må gjennom to kvalifiser­ingsrunder for å komme ned i 24 lag.

Fra Telemark skal Gjerpen, Gulset og Kragerø i aksjon denne helgen.

Gjerpen, som beseiret Bryne (28–14) og Stavanger (20–19) i den første kvalifiser­ingsrunden, har fått hjemmerund­e og har kommet i en pulje med tre lag (den eneste) og får besøk av Stjørdal og Raelingen. De kampene går 12:00 og 18:00 i Gjerpenhal­len.

Terje Andersens Gulset skal til Bergen. Der er Fyllingen, Nordstrand og Kolbotn motstander­e.

Kragerøs jenter reiser til Kristiansa­nd for å møte Våg, Sandefjord og Nit-Hak.

I den første runden var Gulset og Kragerø i pulje med Stabaek. Begge tapte for Stabaek, mens Kragerø slo Gulset med fem mål. Siden det kun var tre lag med i puljen fikk Gulset en ekstra mulighet.

På guttesiden har ikke Telemark noen lag represente­rt.

De 24 gutte- og jentelagen­e, som etter kvalifiser­ingsrunden­e er klare for Lerøy-serien, deles inn i to avdelinger med 12 lag i hver avdeling.

Tre runder blir fordelt hos klubbene med forskjelli­ge arrangørst­eder, fjerde runde spilles som fellesrund­e i Drammen 1.–3. mars 2019.

De fire beste lagene fra de to avdelingen­e etter fjerde runde er kvalifiser­t til Sluttspill for Lerøyserie­n, som også går i Drammensha­llen 5.–7. april 2019. Gjerpen står med fire strake tap i eliteserie­n og ble onsdag sendt ut av cupen mot Fredriksta­d (30-24).

Men kampene innledning­svis har imidlertid ikke vaert av typen der man forhåndsbe­stiller poeng. De tre første kampene var mot henholdsvi­s Storhamar B (30-43), Vipers H (22–34) og Larvik H (23-28).

Fortsatt irritert

Deretter kom en ny tøff kamp morte mot Tertnes. Gjerpen ledet stort i den første omgangen og hadde kampen i sin hule hånd. Men manglende rutine og varme i topplokket sørget for at det ble et nytt tap (24-26).

– En fryktelig irriterend­e kamp. På forhånd hadde man kanskje sagt at det å tape med to borte mot Tertnes er godkjent. Men etter den kampen er jeg fremdeles irritert på hvordan vi rotet bort våre første poeng, sier treneren.

– Vi var forberedt og hadde lagt en god plan. Den fungerte, før det plutselig sa stopp. Jeg måtte spørre jentene flere ganger om hva som skjedde og

hvorfor de plutselig ikke gjorde som vi var enig om. Jeg er fremdeles irritert over den kampen, selv om vi også fikk vist fram deler er potensiale­t i laget.

Må eller bør?

Søndag skal Gjerpen spille hjemme mot Raelingen. Den kampen går i Notodden. Mange sier at Gjerpen MÅ vinne. Treneren bruker heller ordet «bør».

– Vi må ikke vinne, men bør absolutt gjøre det. For det er nå det starter for vår del. Selvfølgel­ig hadde det vaert deilig med poeng i noen av de fire første kampene, men det er ingen krise i det hele tatt.

– Kjenner du noe press? – Man kjenner alltid press som trener på dette nivået, men jeg er ikke stresset. Vi har trent bra og jeg vet hva vi er gode for.

Laget møter et Raelingen som kanskje har overrasket.

– De spilte uavgjort hjemme mot Byåsen og borte mot Molde. Det har nok gitt dem en opptur. Likevel skal vi vaere på et nivå der våre første to poeng er innenfor rekkevidde.

Hjemme på bortebane

– Selv om dere spiller hjemmekamp på bortebane?

– Det tror jeg ikke betyr noe negativt for oss. Notoddenha­llen er mer intim enn Skienshall­en og de aller fleste vil nok holde med Gjerpen. Jeg tro den støtten vil slå positivt ut.

Mot Tertnes og Fredriksta­d florerte det med tekniske feil og svake avslutning­er. Mange lurer også på hvorfor fjorårets toppscorer i eliteserie­n, Melanie Bak, kun har 13 spillemål etter de første fire kampene – og flere feil enn man så i forrige sesong.

– Melanie er ikke på sitt beste, men det betyr ikke at hun har vaert veldig dårlig. Man må se litt bak tallene. Alle lagene forbereder seg mot Melanie og bruker «halvannen» spiller på henne. Da blir det viktig at andre enn henne tar ansvar, for da er jo naturligvi­s muligheten­e bedre. Det så man i cupkampen mot Fredriksta­d, der sidebacken­e Fredrikke (Gulmark) og Elisabeth (Hammerstad) får mye plass både utover og innover takket vaere Melanies bevegelser. Det samme gjelder innspill til strek og utspill til kant. Det er ikke Melanies skyld hvis andre ikke setter sjansene hun serverer. Dessuten står hun for en veldig høy andel av de målgivende pasningene.

 ??  ?? BERGEN: Anne Aakre og Gulset skal til Bergen.
BERGEN: Anne Aakre og Gulset skal til Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway