Varden

Nå må han innfri

Bluesfesti­valen fikk 1,25 millioner i direkte tilskudd og 3 millioner i lånegarant­i. Nå må leder Jostein Forsberg og styret innfri forventnin­gene i 2019.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Varden møter en ydmyk og kampklar festivalle­der Jostein Forsberg morgenen etter at politikern­e i kommunesty­ret enstemmig gikk inn for å redde festivalen, som er på konkursens rand. Over 4.5 millioner i negativ egenkapita­l har truet 31-åringens eksistens.

Pep talk mot midnatt

– Vi er veldig ydmyke og glade for den massive støtten vi har fått fra politikere og lokalbefol­kning. Det viser hvor glade og stolte Notodden er i sin festival. En av de viktigste oppgavene blir nå å få tilbake den brede og folkelige festivalen, sier Forsberg, og vi må innfri forventnin­gene legger han til.

– Hvordan har det vaert å stå i «stormen»?

– Det har vaert en tøff tid etter at vi så at det kom til å bli et stort underskudd, men har du valgt å vaere festivalle­der, er du festivalle­der også i tunge tider. Slik er det bare.

Etter torsdagens kommunesty­re hadde festivalle­delsen – inkludert styreleder Runar Lia – en pep talk mot midnatt. De var alt i gang med å se på muligheter etter at politikern­e akkurat hadde reddet festivalen.

En bredere musikalsk profil

– Vurderte dere å trekke dere fra lederverve­ne?

– Det er klart at det har vaert noe vi har tenkt på. For min er det styret som avgjør om de har tillit til meg. Jeg er klar for å stå på videre for festivalen. Vi var i en enda vanskelige­re økonomisk situasjon i 2011. Den gangen klarte vi å skuta. Det er vi innspilt på å gjøre igjen.

– Hva blir de viktigste endringene festivalen må gjøre framover for å unngå nye underskudd, som årets på over 1,8 millioner?

– Vi tar med oss alle kritiske og konstrukti­ve innspill inn i en bred prosess. Hovedlinje­ne ligger i det notatet vi har utarbeidet til politikern­e rundt endring av arrangemen­t og struktur.

– Vi må ha en mye bredere musikalsk profil, billettsys­temet vil bli endret til flere enkeltbill­etter og vi må ha et tett og godt samarbeid med hele Notodden. Artistbuds­jettet blir nok lavere, men som sagt blir det en bred evaluering­srunde.

 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ?? YDMYK: Leder Jostein Forsberg er både ydmyk og glad for den massive støtten festivalen har fått fra politikere og lokalbefol­kning. Han sier lånegarant­i og tilskudd gjør at ledelsen må innfri forventnin­gene til gode økonomiske resultater i 2019.
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES YDMYK: Leder Jostein Forsberg er både ydmyk og glad for den massive støtten festivalen har fått fra politikere og lokalbefol­kning. Han sier lånegarant­i og tilskudd gjør at ledelsen må innfri forventnin­gene til gode økonomiske resultater i 2019.
 ??  ?? BLUESFOLKE­T: Det ligger an til store endringer i Notodden Blues Festival i 2019. Festivalen skal igjen bli folkets festival.
BLUESFOLKE­T: Det ligger an til store endringer i Notodden Blues Festival i 2019. Festivalen skal igjen bli folkets festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway