Varden

Bedriftene må sortere plast

- ▶ OSLO

Et nytt EU-regelverk har gjort at Miljødirek­toratet foreslår en ny forskrift for å øke kildesorte­ringen av matavfall og plastavfal­l.

På oppdrag fra Klima- og miljødepar­tementet har Miljødirek­toratetlag­t fram et forslag til en ny forskrift for kildesorte­ring. Forslaget innebaerer at husholdnin­ger og naeringsli­v i større grad må kildesorte­re mer matavfall og plastavfal­l enn det som gjøres i dag.

– Vi må bli mye flinkere til å kildesorte­re matavfall og plastavfal­l både fra husholdnin­ger og fra naeringsli­vet, og sørge for at det blir levert til materialgj­envinning, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirek­toratet.

Bakgrunnen for den foreslåtte forskrifte­n er at EU like før sommeren kom med et nytt avfallsreg­elverk. Regelverke­t vil gjelde for Norge gjennom EØSavtalen, og inneholder mål for materialgj­envinning av husholdnin­gsavfall og lignende avfall fra naeringsli­vet. Enkelt forklart handler det om å gjenvinne en større andel avfall der materialen­e kan brukes som råvarer i produksjon­en av nye produkter.

Ifølge Miljødirek­toratet kildesorte­rer norske husholdnin­ger om lag 38 prosent av matavfalle­t og 25 prosent av plastavfal­let. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ØKT GJENVINNIN­G: Miljødirek­toratet foreslår en forskrift for å øke gjenvinnin­gen av matavfall og plastavfal­l.
FOTO: NTB SCANPIX ØKT GJENVINNIN­G: Miljødirek­toratet foreslår en forskrift for å øke gjenvinnin­gen av matavfall og plastavfal­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway