Varden

Sa opp jobben for å satse på andre

Frankeh Yaya Colley (30) har fått en flying start hjemme i Grenland – nå etablerer han seg i Oslo.

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Frankeh Yaya Colley (30) er gründeren som i fjor presentert­e sitt prosjekt «Brave» for R8. De ble overbevist og valgte å gi han en «Flying-start» pris med en verdi på 100.000 kroner.

– Det har vaert en døråpner for meg. Jeg vet at arbeidet vi ønsker å gjøre i «Brave» er samfunnsny­ttig og kan forandre liv. Derfor har det vaert en styrke for meg å ha en såpass stor aktør i ryggen, som virkelig har villet at jeg skal lykkes, sier Frankeh.

Han har båret på ideen i en årrekke.

– Jeg har jobbet som fengselsbe­tjent og jeg har jobbet i barneverne­t. Jeg ønsker å gjøre en forskjell. Gjennom dette prosjektet ønsker jeg å opprette et bindeledd mellom barn og ungdom fra minoritets­familier, og de offentlige instanser som skoler, sykehus, barnevern og fengsel. Det skal vaere et supplement til det som det offentlig allerede dekker. Behovet er så stort og dette er noe som trengs, smiler han.

Sa opp jobben for å satse selv

Frankeh har selv en historie og prosjektet «Brave» er basert egne erfaringer.

– Jeg kommer fra Gambia og flyttet til Sverige da jeg var 8 år. Da jeg ble tenåring flyttet vi til Bamble. De siste ti årene har jeg bodd flere steder i Telemark. Jeg vet hva det vil si å tilhøre en minoritet. For meg har det gått bra, det gjør det ikke med alle. Jeg har hatt fotball, gode venner og har vokst opp i et godt miljø. Flere av dem jeg vokste opp sammen med har jeg senere møtt igjen som innsatte da jeg jobbet i fengsel. Jeg sa forresten opp den jobben i januar. Jeg har valgt å satse fullt på «Brave», forteller han ivrig.

Flytter til Oslo

«Brave» er bygget opp av ulike programmer laget for både ungdommene og deres omsorgsper­soner.

Frankeh er nå med i inkubatore­n til SoCentral som er for mennesker og organisasj­oner som jobber med nye baerekraft­ige løsninger på komplekse samfunnsut­fordringer.

– Allerede nå vokser nettverket og jeg ser at «Brave» blir lagt merke til i hovedstade­n. Nå flytter jeg til Oslo. Jeg føler det er et riktig steg å ta. Jeg vil etter hvert bygge et team slik at «Brave» som organisasj­on kan begynne å ta oppdrag på vegne av Oslo kommune. Min drøm for fremtiden er å etablere Brave flere steder rundt om i landet, sier Frankeh.

Det var under Gründeruka i fjor at R8 lanserte en helt egen gründerpri­s - R8 Flying Start. I november deles prisen ut for andre gang.

– Vi ser etter noe har samfunnsme­ssig nytte, enten i form av baerekraft eller sosialt entreprenø­rskap. Vi har fått inn flere søknader, men har satt en siste frist mandag 8.oktober, avslutter Yvonne Aasbø, daglig leder i R8.

 ??  ??
 ??  ?? SØKER GRÜNDERE: Frankeh Yaya Colley (30) fikk gründerpri­s i fjor. PÅ mandag er fristen for å søke på R8´s «Flying start»-pris.
SØKER GRÜNDERE: Frankeh Yaya Colley (30) fikk gründerpri­s i fjor. PÅ mandag er fristen for å søke på R8´s «Flying start»-pris.
 ??  ?? GOD START: Frankeh Yaya Colley (30) fikk i fjor prisen «Flying-start» med en verdi på 100.000 kroner av R8. Han mener det har vaert en døråpner for sin store drøm «Brave». Her sammen med Yvonne Aasbø, daglig leder i R8 Edge.
GOD START: Frankeh Yaya Colley (30) fikk i fjor prisen «Flying-start» med en verdi på 100.000 kroner av R8. Han mener det har vaert en døråpner for sin store drøm «Brave». Her sammen med Yvonne Aasbø, daglig leder i R8 Edge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway