Varden

–Vi er gode nok til å vinne de fire siste

Notodden har for alvor fått kniven på strupen, men Kenneth Dokken har håp om å redde plassen.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ Med 0–1 på Sotra, blir det tøft for Notodden å komme seg unna kvalifiser­ingsplasse­n. Nå skal det en rekke seiere til for å tette luken til lagene over.

– Ikke umulig, men vi må ha marginer som snur snart, sier en skuffet Kenneth Dokken etter tapet på Vestlandet.

Ikke marginer

– Dette var en kamp som absolutt kunne endt med poeng, men føyer seg inn i rekka av kamper hvor vi ikke har marginer med oss, legger han til.

Notodden lyktes ikke med poengjakt på Sotra, men var fryktelig naer.

– Vi var ikke dårligere enn Nest-Sotra, sier han med rette.

Gjestene fra Telemark tok ikke vare på egne sjanser, og én feilvurder­ing og avgjørende klarering kvarteret før slutt var nok til at veien opp fra kvalifiser­ingsplasse­n blir tøffere.

Notodden hadde fortjent bedre i vinden på Sotra.

Sikre selv

– Jeg synes vi var gode, og vi er gode nok til å vinne de fire siste kampene, så vi har muligheten til å sikre plassen selv, sier han.

I de neste kampene møter Notodden Strømmen (h), Levanger (b), Florø (h) og Sogndal (b).

På Ågotnes sto begge lag godt defensivt de første 45 minuttene.

De beste sjansene hadde André Bakke, som trakk seg ved to anledninge­r inn på høyrekante­n sin. I begge situasjone­ne var ikke skuddfoten godt nok innstilt.

Andre omgangs beste Notodden-sjanse fikk Filipe Ferreira. Innbyttere­ns skudd fra tjue meter ble reddet av hjemmelage­ts keeper, som ble tvunget ut i full strekk. Da var andre omgang halvspilt.

Knappe ti minutter senere var André Bakke på ferde igjen. Nok en gang dro han seg inn i feltet, spilte inn foran mål, men fra to meter avsluttet Erik Midtgarden ikke godt nok.

Men det måtte jo gå galt til slutt. Nest-Sotras spiss, Sondre Liseth, var en konstant trussel for Notodden, og etter 76 minutters spill fikk han to sjanser. Først ble skuddforsø­ket, som ville gått utenfor blokkert av Jonathan Asp, men svensken klarerte rett i beina til Liseth igjen. Han misset ikke på andre forsøket, og sendte hjemmelage­t opp til 1–0.

Notodden hevet seg etterpå, men til liten nytte.

– Sånn er fotball noen ganger, og nå må vi jobbe for å snu dette, avslutter Dokken.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? TROR PÅ SEIERE: Kenneth Dokken og hans Notodden kjenner presset, men mener det er mulig å sikre plassen selv.
 ??  ?? GOD SJANSE: Filipe Ferreira hadde en god sjanse.
GOD SJANSE: Filipe Ferreira hadde en god sjanse.