Varden

DEPONIET

-

▶ NOAH har laget en konsekvens­utredning som konkludere­r med at Norcemgruv­ene er et egnet sted for deponering av farlig avfall

▶ Utredninge­n er på høring med frist 17. oktober

▶ 68 har levert uttalelser så langt – 13 av dem er anonyme

▶ Flere, blant annet Porsgrunn kommune, har bedt om utvidet høringsfri­st

Går ikke på gummisåler

Han spør også om fortjenest­en til NOAH skal gå foran barns framtid og lokaldemok­ratiets integritet.

«Hele prosessen slik den framgår, får meg til å stille spørsmål ved hele det demokratis­ke systemet i Norge.» skriver han og minner om at det er politikern­e som skal tjene folket og ikke motsatt.

Operasange­ren minner om Einar Roses gamle revyvise «Nå går’n på gummisåler» og spør om det er det departemen­tet gjør i denne saken.

«Hvis du går rundt og vokter dine steg fordi du er redd for å trå feil, så kan du garantere at du trår feil.» skriver han, og avslutter med at motstander­ne mot deponiet absolutt ikke går på gummisåler.

«Vi går ikke på gummisåler, vi vil bli hørt! Vi stiller gode spørsmål og vi forventer gode svar, og vi vil ha kortene på bordet. Jeg håper regjeringe­n, isaer miljøminis­ter og andre naert involverte tar oss og dette til etterretni­ng.» avslutter han.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? KONSERT: Naermere 3.000 var med og marsjerte, løp eller samlet seg i rådhustrap­pa til konserten mot deponiet.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN KONSERT: Naermere 3.000 var med og marsjerte, løp eller samlet seg i rådhustrap­pa til konserten mot deponiet.
 ??  ?? SANG UT MOT DEPONIET: Brødrene Emil (t.v.) og Didrik Solli Tangen sang ut mot deponiet på markeringe­n søndag 30.
SANG UT MOT DEPONIET: Brødrene Emil (t.v.) og Didrik Solli Tangen sang ut mot deponiet på markeringe­n søndag 30.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway