Varden

Ivar Tollefsen viste fram Kragerø-planer

- KRAGERØ tore.moen@varden.no

Mangemilli­ardaeren har fått laget en modell for utbygging med et bygg som kan bli kulturhus ved brygga.

Ivar Tollefsen har fått laget modell for utbygging i Kragerø. I den har han plassert et bygg som kan bli kulturhus ved brygga.

Reidar Skoglund er høyrepolit­iker og musiker selv og arrangerer Crannerkon­serten.

– Kulturen trenger en plass å utvikle seg, I forrige periode sto Høyre og Arbeiderpa­rtiet sammen for å få bygget kulturhus. Da Arbeiderpa­rtiet byttet side ble planene lagt til side, Rødt, SV og MDG var motstander­e, sier Skoglund. Han har håpet at kinoen som alternativ kunne bygges om til kulturhus.

Ordføreren positiv

Ordfører Jone Blikra er positiv til Tollefsens nye planer med kulturhus ved siden av det vedtatte administra­sjonsbygge­t for kommunen.

Han berømmer og utbyggeren­s evne til å endre på planene.

Kritiker ble rådgiver

I sommer rearranger­te Rødt et debattmøte med Ivar Tollefsen og «Sørlandsre­fseren» Erling Okkenhaug. Det endte med at Okkehaug fikk beskjed om å komme med innspill underveis. Han er ikke lønnet av Tollefsen, men jobber for nettverket Allgrønn.

– Jeg startet med å få stoppet blokkutbyg­gingen på Holmen i Risør. Etter hvert har jeg besøkt 45 norske byer i forbindels­e med utbyggings­prosjekter. Aldri før har jeg møtt en utbygger som er så lydhør for innspill og som faktisk endrer planene, sier Okkenhaug.

Tollefsen fortalte på Vestmarkon­feransen at detaljregu­leringspla­n rundt tunnelutlø­pet ved Kirkebukta så å si er ferdig og at han håper på raskt oppstart i området.

▶ Tore Øyvind Moen

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? PLANER: På Vestmarkon­feransen fortalte Ivar Tollefsen om planene for sitt firma Fredensbor­gs områder i Kragerø.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN PLANER: På Vestmarkon­feransen fortalte Ivar Tollefsen om planene for sitt firma Fredensbor­gs områder i Kragerø.
 ??  ?? DISKUTERER: Erling Okkenhaug (t.h.) peker ut kulturhuse­t for Reidar Skoglund ved den nye Kragerømod­ellen.
DISKUTERER: Erling Okkenhaug (t.h.) peker ut kulturhuse­t for Reidar Skoglund ved den nye Kragerømod­ellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway