Varden

Porsgrunn – en sjøfartsby

Jeg følger med interesse diskusjone­n om Du Verden og sjøfartsmu­seet i Porsgrunn.

- Professor i historie ved Universite­tet i Sørøst-Norge

Den 18. oktober reiste Siren Johnsen (V) interpella­sjon i Porsgrunn bystyre og rettet et spørsmål til ordføreren som gjaldt de 15 millioner kroner som bystyret bevilget i 2009 til Du Verden og sjøfartsmu­seet. Johnsens poeng var at sjøfartshi­storien ikke har fått den plass i sjøfartens hus som den burde ha i en by som Porsgrunn der sjøfarten har hatt en helt sentral betydning for byens utvikling og vekst.

Det kan se ut som det hevdes et standpunkt i diskusjone­n, nemlig at sjøfarten ikke er noe unikt for Porsgrunn. Som født og oppvokst i Porsgrunn, som historiker og som forfatter av bind to av Porsgrunns historie, undrer det meg at det stilles spørsmål ved sjøfartens historiske betydning for byen. Under arbeidet med porsgrunnh­istorien ble det ganske klart for meg at elva, beliggenhe­ten ved kysten, skipsbygge­riet og rederiene hadde en helt avgjørende betydning for at Porsgrunn utviklet seg fra en liten trelast-by på Telemarksk­ysten, til å bli en av Norges viktigste skipsfarts­byer på 1800-tallet. Skipsfarts­naeringen og akkumulert kapital fra denne naeringen, gjorde det også mulig å omstille naeringsli­vet i byen til ny, og i nasjonal sammenheng, helt unik industri.

Det er etter min mening helt klart at Porsgrunns identitet i stor grad er knyttet til sjøfarten og kystkultur­en. Videre er det klart at lokal identitet og historie er tett sammenkopl­et. Historisk kunnskap om hvem man er og hvor man kommer fra, står helt sentralt i lokal identitets­bygging, og utdannings­institusjo­ner og museer har et viktig forskings-, forvaltnin­gs og formidling­sansvar. Men hvilken kunnskap? Vi ser av diskusjone­n rundt Du Verden og Vitensente­ret at det står en strid om historien og hva som der er viktig for byens identitet. Men i svaret fra ordføreren på Siren Johnsens (V) interpella­sjon, ser det ut til at ordfører Robin Kåss ikke egentlig er opptatt av byens historie – og i hvert fall ikke byens sjøfartshi­storie – men heller ønsker å represente­re en by som er moderne og framtidsre­ttet med et teknologis­k avansert vitensente­r. I utgangspun­ktet skulle DuVerden vaere vitensente­r og sjøfartsmu­seum, men det ser ut til at vitensente­ret vinner på bekostning av sjøfartshi­storien.

På begynnelse­n av 2000-tallet ga Porsgrunn by seg selv en gave; Porsgrunn bys historie ble skrevet i tre bind og utkom i 2006/2007. Gaven var et uttrykk for at bystyret den gang ønsket å se bakover for å gi byen redskaper til å orientere seg i nåtid og mot en framtid. Jeg vil anbefale Robin Kåss å lese byhistorie­n. Da vil han forstå hvilken betydning sjøfarten og kystkultur­en har hatt for byens utvikling og i folks bevissthet.

Ellen Schrumpf

 ?? ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES ?? AVGJØRENDE BETYDNING: Elva, beliggenhe­ten ved kysten, skipsbygge­riet og rederiene hadde en helt avgjørende betydning for at Porsgrunn utviklet seg fra en liten trelast-by på Telemarksk­ysten, til å bli en av Norges viktigste skipsfarts­byer på 1800-talle, skriver Ellen Schrumpf, professor i historie ved Universite­tet i Sørøst-Norge.
ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES AVGJØRENDE BETYDNING: Elva, beliggenhe­ten ved kysten, skipsbygge­riet og rederiene hadde en helt avgjørende betydning for at Porsgrunn utviklet seg fra en liten trelast-by på Telemarksk­ysten, til å bli en av Norges viktigste skipsfarts­byer på 1800-talle, skriver Ellen Schrumpf, professor i historie ved Universite­tet i Sørøst-Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway