Varden

Her er seks hytter solgt for over 14 mill.

Så langt i 2018 er seks fritidseie­ndommer solgt for over 14 millioner kroner i Kragerøskj­aergården.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ KRAGERØ

Kragerø er kommunen med de dyreste fritidseie­ndommene i Telemark. Den aller dyreste eiendommen så langt gikk for 18,5 millioner kroner i august. Skåtøyveie­n 157 ble solgt på fritt salg fra Ellen Birgitte Ihlen til Oslo-mannen Otto C. Ringkjøb Groth.

Skåtøy har lenge vaert et populaert sted å ha hytte i Kragerø. Fritidseie­ndommen Skåtøyveie­n 157 er på 19 dekar.

Lagt ut torsdag-solgt tirsdag

Tidlig i juni ble den gamle årsrekorde­n i omsetning satt da fritidseie­ndommen Smørvika ved Portør ble solgt for 17,5 millioner kroner til Lea og Gustav Gotteberg. Selgere av Portørveie­n 97 var Arne Heiberg Okkenhaug, Edith Okkenhaug, Ingeborg Okkenhaug og Liv Heiberg Okkenhaug. Prisantydn­ingen var 14,5 millioner.

– Vi la ut hytta på torsdag og det ble raskt en del telefoner fra interessen­ter. Den ble solgt i dag, tirsdag, som årets dyreste fritidseie­ndom i Telemark, fortalte eiendomsme­gler Jens Martin Laagasken hos DNB Eiendom i Skien til Varden etter salget. Laagasken er fra Kragerø og har kjent til eiendommen gjennom flere år.

Hovedhytta i Portørveie­n 97 er kun på 39 kvadratmet­er, mens båthuset på to etasjer er på 77 kvadrat. I tillegg er det eget bygg på 33 kvadrat med badstu på bryggekant­en, verkstedby­gg på 15 kvadrat og toalettbyg­g på fire. Eiendommen er landfast og det er enkelt å ta seg turer både til golfbane og ut på tur langs Portørveie­n.

Stutsholme­n til invest-selskap

Den tredje dyreste eiendommen i Kragerø hittil år ble solgt 18. oktober. Det er Stutsholme­n 1. Kjøper er Grant Invest AS – eid av Oslo-mannen Kenneth Ivar Grant. Selgere av Stutsholme­n er Dag Bernt Skjønstad og Thor Karl Skjønstad.

De tre øvrige eiendommen­e med pris over 14 millioner kroner i Kragerø så langt i 2018 er: Bjelviksun­d 17 med en prislapp på 16,1 millioner. Salget var i juni, og kjøper e var Camilla og Henrik Felix Reimers. Hytta ble solgt av Petter Anders Øye.

Søndre Baerøyveie­n 56 ble solgt for 16 millioner i juli. Selger var Sidsel Melander – kjøpere Guro Forseth Smith og Tommy Smith. Salget omfattet også Søndre Baerøyveie­n 62.

I september ble Østre Gumøy 28 solgt av Geir Erling Høiseth og Kristen Ellegård til Birgit Brunborg Pay, Espen Andreas Pay og Ingrid Brunborg Pay for 14,5 millioner kroner.

Tollefsens hytte dyrest

Fra 1.1 2016 til i dag er det solgt fire eiendommer til høyere pris enn rekorden i 2018 på 18,5 millioner. Dyrest var Nick Tollefsens hytte til 44 millioner kroner, de øvrige gikk for 21 og to hytter på 20 millioner.

▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? DYREST: Den dy reste eiendo mmen i Kragerø så langt i år ble so lgt på Skåtøy. Prisen var 18,5 millioner. Bildet er fra 2008.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN DYREST: Den dy reste eiendo mmen i Kragerø så langt i år ble so lgt på Skåtøy. Prisen var 18,5 millioner. Bildet er fra 2008.
 ?? FOTO: DNB ?? 19 DEKAR: Fritidseie­ndommen ved Portør er 19 dekar.
FOTO: DNB 19 DEKAR: Fritidseie­ndommen ved Portør er 19 dekar.
 ?? FOTO: DNB ?? SMØRVIKA: Portørveie­n 97 F og G gikk for 17,5 mill.
FOTO: DNB SMØRVIKA: Portørveie­n 97 F og G gikk for 17,5 mill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway