Varden

Blir Skiens nye naeringssj­ef

Ken Erik Lien fra Åfoss fikk toppjobben som naeringssj­ef i Skien kommune.

- Vendy.hegle@varden.no

▶ Ken Erik Lien går fra stillingen som administre­rende direktør i Cody AS. Det opplyser Skien kommune i en pressemeld­ing.

– Det er er en grisespenn­ende jobb. Nå har jeg vaert i Cody i 12 år og hatt det skikkelig gøy. Jeg har egentlig ikke tenkt tanken på å søke på noe annet, men da denne muligheten dukket opp måtte jeg bare gripe den, sier Lien til Varden.

Kjenner naeringsli­vet godt

Han har tidligere vaert med å etablere og lede bedrifter i mange forskjelli­ge bransjer, deriblant helse, teknologi, eiendomsut­vikling, reiseliv og restaurant­drift.

Lien kjenner godt til naeringsli­vet i Skien og har deltatt i flere av de etablerte nettverken­e, skriver kommunen i pressemeld­ingen.

– Vi er veldig glad for å få med Ken Erik Lien på laget. Erfaringen hans vil vaere nyttig i rollen som naeringssj­ef hvor han skal arbeide tett med naeringsli­vet i Skien, sier kommunalsj­ef Karin Finnerud i pressemeld­ingen.

Lien begynner i delvis i jobben før jul, og 100 prosent fra 1. februar 2019.

Det var 15 menn og to kvinner som søkte på stillingen som naeringssj­ef for Skien kommune da den ble lyst ut tidligere i høst.

Utviklings­behov

Karin Finnerud, kommunalsj­ef for byutviklin­g, drift og kultur i Skien kommune, uttalte følgende i starten av september på spørsmålet om hva de var på jakt etter i en naeringssj­ef.

– Det er viktig å gi naeringsli­vet god service. Vedkommend­e må kunne se utviklings­behov og jakte på nye muligheter og etablering­er i Skien. Formidling av naeringsto­mter og lokaler vil og vaere viktig, sier Finnerud. ▶ Vendy Berg Hegle

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? NY NAERINGSSJ­EF: Ken Erik Lien konkurrert­e med 16 andre om jobben.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN NY NAERINGSSJ­EF: Ken Erik Lien konkurrert­e med 16 andre om jobben.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway