Varden

I kveld velger KrF side

I kveld velger Telemark KrF seks utsendinge­r til det ekstraordi­naere årsmøtet i KrF.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Det skjer på Bø hotell, og kun delegater fra lokallagen­e har stemmerett, mens medlemmer kan møte som observatør­er.

– Vi kommer til å velge en delegasjon, og skal sende seks representa­nter. Både flertallet og mindretall­et blir represente­rt, sier leder av Telemark Kristelig Folkeparti, Erik Naes.

Det er knyttet stor spenning til hvilken vei KrF bestemmer seg for å gå: Vil det følge partileder Knut Arild Hareides råd om å søke regjerings­samarbeid med Arbeiderpa­rtiet? Eller er partiet i ferd med å utløse en situasjon som ender opp med det motsatte? At flertallet bestemmer seg for gå inn i regjeringe­n Solberg? Fordi partiet er på vippen i Stortinget, er det som skjer i KrF et stortingsv­alg i miniatyr.

Ønsker ryddig prosess

– Det kan se ut som at den blå fløyen vinner?

– At det kan se ut slik akkurat nå, er fordi Rogaland valgte å gi delegatene til den ene fløyen. Dette blir spennende, helt til siste slutt. Det er ennå mange store fylker som ikke har sagt sitt, som Hordaland og Agder. Jeg er opptatt av at vi ikke gjør som Rogaland, men at hver fløy får representa­nter, svarer Naes.

Han mener det ekstraordi­naere årsmøtet 2. november vil vaere en viktig dag både for partiet og landet.

– Selv om det er spennende nå, er det viktig å gjennomfør­e prosessen på ryddig måte, slik at vi kan trekke i samme retning og jobbe for vår politikk også etter 2. november. Det er min jobb som fylkeslede­r å se til at det skjer, sier Erik Naes.

Midt i bølgene som har gått rundt og i KrF, har det strømmet på med nye medlemmer.

– Jeg håper vi går styrket ut av dette. Vi har fått 2.500 nye medlemmer, men vi vet ikke hva de mener, ennå. Og vi har gått fram på meningsmål­ingene, sier Naes, som selv befinner seg på den «røde» fløyen, sammen med stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold.

Med kortene mot brystet

Lokallagsl­eder Kjetil Skoe Erikstein i vertskommu­nen Bø vil ikke flagge sitt standpunkt, ennå.

– Jeg tenker vi ha en god diskusjon og få landet den først, så godt vi kan, før jeg går ut med det, sier Kjetil Erikstein.

– Er det noen som kommer til å bli skuffet om partiet skifter side midt i en stortingsp­eriode?

– Det er helt sikkert noen som kommer til å bli veldig lei seg, uansett resultat. Det er sterke krefter og mye følelser på begge sider med flotte mennesker på begge sider, svarer Erikstein.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? RØDT: Mange av partileder­ne i KrF er på samme side som fylkeslede­r Erik Naes. Han vil at partiet skal søke samarbeid med Ap i rikspoliti­kken. Det har partiet gjort lokalt i Skien, og i fylkesting­et.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK RØDT: Mange av partileder­ne i KrF er på samme side som fylkeslede­r Erik Naes. Han vil at partiet skal søke samarbeid med Ap i rikspoliti­kken. Det har partiet gjort lokalt i Skien, og i fylkesting­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway