Varden

Starter nytt parti

Folkeaksjo­nen «Nei til mer bompenger» startet i Stavanger. Nå har folk i Grenland gått sammen om å danne et eget lokallag.

- Vendy.hegle@varden.no

▶ – Intiativta­kerene har med støtte fra mange i Grenland, stiftet lokale foreninger til det nye nasjonale partiet «Folkeaksjo­n NEI til mer bompenger», skriver Arne H. Jakobsen i en pressemeld­ing.

Sammen med Tommy Ballestad og Mari Byberg Knudtsøn står han bak initiative­t i Grenland.

I pressemeld­ingen omtales Folkeaksjo­nen «Nei til mer bompenger, Grenland» som et nytt politisk parti som vil komme med et eget partiprogr­am før sommeren 2019.

Stiller til valg

I tillegg til lokallag er det stiftet en fylkesfore­ning, ifølge pressemeld­ingen:

– Det er samtidig stiftet en fylkesfore­ning for det kommende sammenslåt­te fylket «Vestfold og Telemark» Partiet vil jobbe lokalt og nasjonalt. Det har som mål å stille til kommune og fylkesstyr­evalg, samt å jobbe opp mot stortingsv­alg. Det utarbeides for tiden listeforsl­ag lokalt. Det er flere kandidater både fra Siljan, Bamle, Skien og Porsgrunn som er invitert.

Opplagt kjernesak

Kjernesake­n er opplagt nei til bompengefi­nansiering i Grenland, men i pressemeld­ingen lister de blant annet opp ønske om firefeltsv­ei fra E18 til Skien og stiller seg kritiske til budsjettsp­rekken i Lilleelvkr­ysset.

– Partiet vi også ha lokale saker som Nei til deponi, men det betyr ikke at vi sier nei til alt. Vi er positive til mer kultur og vi ønsker også en mer levende Henrik Ibsen. Integrerin­gsbehovet er også et viktig tema og partiet ser det som svaert viktig at hver person som kommer inn til Grenland får den hjelpen de har rett til.

Startet på Vestlandet

I midten av september skrev NTB at det lille partiet «Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger» er i vinden på Vestlandet og ønsker å se på muligheten for å bli et landsomfat­tende parti.

I Sarpsborg og Fredriksta­d, der over 1.000 mennesker demonstrer­te mot bompenger i september, forteller initiativt­aker Kirsti Nelvik at de allerede har diskutert muligheten.

En drøy måned senere har altså Grenland respondert med å lansere egne lokale foreninger.

Partiet stilte til sitt første kommuneval­g da de i Stavanger fikk inn tre representa­nter i bystyret ved valget i 2015.

Ferske målinger indikerer at de kan vaere i ferd med å få en representa­nt også på fylkesting­et i Rogaland etter neste års valg, skriver NTB. ▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ??
 ??  ?? INITIATIVT­AKERE: Tommy Ballestad, Mari Byberg Knudtsøn og Arne H. Jakobsen står bak det nye lokallaget i Grenland
INITIATIVT­AKERE: Tommy Ballestad, Mari Byberg Knudtsøn og Arne H. Jakobsen står bak det nye lokallaget i Grenland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway