Varden

Skal stenges

-

▶ Frednes bru i Porsgrunn skal stenges for vedlikehol­d. Etter planen skal klaffebrua stenges et døgn, fra klokken 06. 30. oktober til klokken 06. 31. oktober.

Man må regne med at det blir kø på omkjørings­veiene i denne perioden.

For tiden er det også veiarbeid på Øykast, men mens brua er stengt er det åpnet i begge felt her.

Morten Henning Jensen i Statens vegvesen opplyser at det er vedlikehol­dsarbeid og tekniske oppgraderi­nger som gjør at brua stenges.

– Det er tre ting som skal gjøres, sier han, og ramser opp:

Brua ble bygget på 90-tallet og har en del elektriske komponente­r som ikke er hyllevare lenger. Disse gamle el- komponente­ne kan vaere vanskelig å få erstatning til på kort tid. Vi skal derfor bytte disse til nye som er i handel nå. Dette er en sikring for at brua kan komme raskt i orden igjen, dersom en komponent skulle feile.

Det skal koples opp ny nødsgenera­tor som gjør at brua kan holdes åpen dersom strømnette­t forsvinner. Det er i denne sammenheng en del ny kabling som må gjøres. I tillegg kommer noen nye komponente­r inne i brua.

Det skal det settes inn en ekstra fiberkabel, som reserve om det skulle bli skje noe med den eksisteren­de til Frednes brua. Fiberkabel­en gir signaler om hvordan brua skal oppføre seg, for eksempel om bommene skal gå opp og ned. Dette punktet vil bli gjennomfør­t litt seinere i år.

▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ??
 ??  ?? MÅ OPPGRADERE­S: Frednes bru i Porsgrunn stenges.
MÅ OPPGRADERE­S: Frednes bru i Porsgrunn stenges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway