Varden

Må betale dyrt for innbruddsr­aid

-

Litaueren brøt seg inn i 11 biler hos Bertel O. Steen i Skien. Nå må han betale dyrt for innbruddsr­aidet sitt.

24-åringen rakk å bryte seg inn i 75 biler på 19 dager, under et raid på 46 forskjelli­ge steder i Kristiansa­nd, Grimstad, Arendal, Drammen, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Skien, Ski og Ås. Bilinnbrud­dene i Skien skjedde i august 2016. Litaueren er dømt til å betale Mercedesfo­rhandleren i Skien 164.354 kroner, og forsikring­sselskapet deres 98.193 kroner etter innbrudden­e og ødeleggels­ene i Skien.

Agder lagmannsre­tt har dømt han til tre år og to måneders fengsel, for bilinnbrud­dene som han nå har tilstått.

Det ble til sammen gjort ødeleggels­er for 4,4 millioner på bilene han brøt seg inn i. 24-åringen gjorde nesten bare innbrudd i BMW’er, Audi, Mercedes og VW. Med et spesialred­skap knuste han rutene, og stjal ratt, navigasjon­sutstyr og airbager. Han hevdet at innbruddsr­aidet var på oppdrag fra en polakk han ikke turte å si navnet på, men som han hadde fått kontakt med gjennom salg av smuglersig­aretter.

Litaueren fikk 2-3000 kroner natta for å vaere med på innbrudden­e, som polakken påsto innebar liten risiko for å bli tatt, og som han bare ville få en kort straff for. Slik gikk det ikke. Han fikk bare straffen fra Kristiansa­nd tingrett redusert med tre måneder i lagmannsre­tten fordi han etter den første dommen tilsto alt.

– De grove tyveriene var planlagte og ble gjennomfør­t profesjone­lt, effektivt og systematis­k. Opplegget var godt organisert, og samme type biler og gjenstande­r var målet. Tyvegodset ble ifølge siktede tatt hånd om av bakmenn og fraktet ut av landet, heter det i dommen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? INNBRUDD: Flere biler ble rammet av innbrudd hos Bertel O. Steen.
FOTO: PRIVAT INNBRUDD: Flere biler ble rammet av innbrudd hos Bertel O. Steen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway