Varden

Berges gutter i VM-rute

Landslagst­rener Christian Berge mener mandagens trening var et klart signal om at de norske håndballhe­rrene holder et høyt nivå foran vinterens VM.

-

▶ Onsdag og søndag denne uken spiller Norge treningska­mper mot Østerrike og Spania. Berge likte det han så da laget trente i Trøndelag mandag.

Norge møter Østerrike på hjemmebane i Stjørdalsh­allen, før turen går til går til Spania og bortekamp i Valladolid.

– Østerrike møtte vi jo i mesterskap­et i fjor og vant. De kommer hit med fullt lag, så det blir en spennende match. Spania er i utgangspun­ktet kanskje sterkere enn Østerrike og spiller på en litt uortodoks måte som vi ikke møter så ofte, så det er to gode utfordring­er, sier Berge til NTB.

Møtet med Østerrike onsdag blir også spesielt ettersom lagene møtes igjen i andre kamp i VM i januar. Stjernespi­lleren Sander Sagosen sier det blir spennende å se om det skjer noen taktiske grep fra begge lag, og om det spares noe til VM eller ikke.

Høyt nivå

De siste månedene har enda flere landslagss­pillere etablert seg utenlands. Både Berge og Sagosen tror det vil ha positiv effekt på det norske landslaget.

– Det at flere har kommet ut i Bundesliga (Tyskland) og fått gode roller i svaert gode klubber, gjør helt klart at både kamptrenin­g og treningshv­erdag blir bedre. Det så veldig fornuftig ut i går, i hvert fall, sier Berge.

– Jo flere spillere vi får utenlands, jo bedre blir produktet vårt. Da blir nivået når vi kommer på landslagss­amling enda høyere. Det har en kjempeeffe­kt på landslaget. Så det skal bli spennende å se oss nå i første kamp, sier Sagosen.

Flere forfall

Flere av Norges sentrale spillere har meldt forfall til de to kommende kampene på grunn av skader.

Blant andre er Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen begge skadde og uaktuelle. Til tross for et par forfall er ikke Berge bekymret for at det vil ha noen påvirkning på laget.

Han har full tillit til at «nestemann på lista» går inn og tar ansvar.

– Det kan jo vaere det har en påvirkning, men det er ikke det vi har fokus på. De som er skadde får vi ikke gjort noe med, sier han. (NTB)

 ?? FOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX ?? BILDETEKST: Christian Berge på pressemøte med håndballgu­tta før EHF Euro Cup i Trondheim tirsdag. Han er opptatt av at håndballgu­tta skal prestere på et godt nivå og mener laget er i rute til de kommende kampene.
FOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX BILDETEKST: Christian Berge på pressemøte med håndballgu­tta før EHF Euro Cup i Trondheim tirsdag. Han er opptatt av at håndballgu­tta skal prestere på et godt nivå og mener laget er i rute til de kommende kampene.
 ?? FOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX ?? KLAR: Sander Sagosen er klar for å ta ansvar for Norge i de kommende kampene mot Østerrike og Spania. Her på pressemøte med håndballgu­tta før EHF Euro Cup, i Trondheim tirsdag.
FOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX KLAR: Sander Sagosen er klar for å ta ansvar for Norge i de kommende kampene mot Østerrike og Spania. Her på pressemøte med håndballgu­tta før EHF Euro Cup, i Trondheim tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway