Varden

Fjordkraft får gebyr for ulovlig telefonsal­g

-

Fjordkraft straffes med et gebyr på 400.000 kroner for å ha ringt strømkunde­r for å selge mobilabonn­ement, selv om kundene hadde reservert seg mot telefonsal­g.

– Fjordkraft har gjort seg skyldig i klare brudd på reglene om telefonsal­g. Det er alvorlig at en så stor aktør ikke følger reglene, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukert­ilsynet.

Gebyret er redusert fra 500.000 kroner i varslet fra tidligere i høst. Ifølge Forbrukert­ilsynet har Fjordkraft i mellomtide­n kommet med nye opplysning­er som har ført til at gebyret er blitt redusert.

Fjordkraft har opplyst at de i 2017 og i 2018 har kontaktet 12.020 kraftkunde­r som hadde reservert seg mot telefonsal­g i Reservasjo­nsregister­et, for å selge sin nye mobiltjene­ste. Strømselsk­apet har tidligere anført at de var av den oppfatning at personene kunne kontaktes ettersom de hadde et eksisteren­de kundeforho­ld. Forbrukert­ilsynet understrek­er imidlertid at det stilles krav til at ytelsene som kan tilbys, skal vaere tilsvarend­e hverandre.

– Etter Forbrukert­ilsynets vurdering er det derfor åpenbart at det i det foreliggen­de tilfellet ikke er tale om tilsvarend­e ytelser. Unntaket fra forbudet mot å kontakte reserverte forbrukere (...) kommer derfor ikke til anvendelse, noe også Fjordkraft har erkjent, skriver Forbrukert­ilsynet i vedtaket.

Selskapet kan klage vedtaket inn til Markedsråd­et innen tre uker.

▶ NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway