Varden

Vil omdøpe gata til Dogs street

Pål Berby i RIP er helt i hundre over at The Dogs vil gi ett av kumlokka sine til Porsgrunn.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ – Det kan jo ikke hete Jernbanega­ta etter dette, sier daglig leder for rockeklubb­en Pål Berby. Han står med beina planta på det kumlokket som er naermest Rockeklubb­en i Porsgrunn (RIP). Hva ordfører Robin Kåss (Ap) og virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad mener om det, er uklart, men de er også om ikke i hundre så i hvert fall i femti, i forbindels­e med kumlokk-prosjektet.

Hvorfor gir The Dogs med frontfigur Kristopher Schau et av kumlokkene til Porsgrunn.

– Fordi de elsker RIP, sier Berby uten å blunke.

Spilte bare på RIP

Det er den spesielle RIP-ånden som gjør at «alle» elsker rockeklubb­en i Porsgrunn.

Nøkkelen er de mellom 60 og 80 frivillige som gjør alt for at banda skal stortrives. De fungerer i realiteten som en ganske stor bedrift, men ingen av dem får et rødt øre for jobben de gjør, og det er svaert uvanlig.

– Miksen av publikum, band og frivillige gjør at det blir en flott opplevelse for alle, sier Berby. Han nøler ikke med å påstå at gjengen med frivillige kunne overtatt et hvilket som helst spillested i landet.

– Vi er proffe. Seinest i helga hadde vi besøk av et amerikansk band på Europa-turné. Det eneste stedet de spilte Norge var hos oss, sier han.

Kommer i februar

i

Alle i The Dogs; det vil si: Kristopher Schau, Mads Martinsen, Roar Nilsen, Kenneth Simonsen, Henrik Odde Gustavsen og Stefan Höglin skal opp til Ulefos Jernvaerk når produksjon­en er i gang. I motsetning til andre rockeband som bestiller Tskjorter , har disse gutta bestilt et tonn kumlokk.

– Det kommer til å stå The Dogs på kumlokket. Det er kult, ler Berby. Han syns ideen med kumlokk er helt rock’n roll. Nå er ikke Schau og gutta kjent for heavy rock, snarere rock’n roll, men gaven fra bandet til folket er rimelig heavy.

Og når kommer lokket?

– Det vet vi ikke. De har ikke begynt produksjon­en ennå, men The Dogs kommer til RIP i februar, så vi lager kanskje noe rundt det ...

▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? KUMLOKK: Daglig leder av RIP synes det kult at Porsgrunn er en av byene som får kumlokk av The Dogs.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN KUMLOKK: Daglig leder av RIP synes det kult at Porsgrunn er en av byene som får kumlokk av The Dogs.
 ??  ?? RIP: Kumlokket naermest RIP blir kanskje byttet ut.
RIP: Kumlokket naermest RIP blir kanskje byttet ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway